Ανοικτή (σύντομη) απάντηση στο “Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα”


Αγαπητέ Κύριε,

Πάνε 10 μήνες που έχετε την διαχείριση (administration) αυτού του τόπου και οφείλω να σας αναγνωρίσω ότι αλλάξατε ριζικά αρκετά πράγματα σε αυτή εδώ την χώρα. Αλλά το περιεχόμενο των αλλαγών δεν ήταν αυτό που εσείς παρουσιάζετε. Δια τον λόγο αυτό σας αναφέρω τρία μόνο παραδείγματα.

α)Από της Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για τον προϋπολογισμό του 2010 (πηγή: http://www.oe-e.gr/publ/proyp2010.pdf στην σελίδα 6) προκήπτει ότι υπάρχουν δαπάνες με ασαφείς τίτλους ή θολό περιεχόμενο όπως π.χ δαπάνες 3 δις ευρώ για «διάφορες σύνθετες δαπάνες» και τα 13 εκ. Ευρώ για δημόσιες σχέσεις των υπουργών.

Μόνο για το υπουργείο υγείας (κωδικός 5000) από τα 6 εκ. Ευρώ του 2009 για “δαπάνες που δεν εντάσσονται σε άλλες κατηγορίες” έγιναν 52 εκ. Ευρώ το 2010 (πηγή: http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/index.html).

Τι έγινε και ξαφνικά άλλαξαν αυτές οι ασαφείς δαπάνες;

Επιπλέον γιατί το μεγαλύτερο μέρος αυτών των 52 εκ.ευρώ πήγαν στο ακόμα πιο ασαφές “διάφορες σύνθετες δαπάνες” (50 εκ. από 3 εκ);

β) Η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος επί των δεδουλευμένων τόκων που αποκτά η εταιρεία «ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ» μέχρι την ημερομηνία πέρατος της περιόδου μελετών, η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος επί των δεδουλευμένων τόκων που αποκτά η εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» και τέλος η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος επί των δεδουλευμένων τόκων που αποκτά η εταιρεία «ΘΕΡΜΑΪΚΗ ΟΔΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης ΑΕ» γιατί έχουν γίνει;

γ) οι “Δαπάνες καταργηθέντων ειδικών λογαριασμών” είναι μέρος του προϋπολογισμού που εσείς ψηφίσατε; Από ότι μου προκύπτει όταν ένας λογαριασμός καταργείται έχει μηδενικά έξοδα. Αυτοί πώς ακόμα έχουν;

 

Με τις ευχές μου για ένα καλύτερο προϋπολογισμό το 2011 σας θυμίζω ότι και η Μωρέας Α.Ε και η Θερμαική Οδός Α.Ε είναι μέλη του Ομίλου ΕΛΑΚΤΩΡ (των συμφερόντων της οικογενείας Μπόμπολα )(πηγή: http://www.etae.gr) ενώ η εταιρεία “ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ” έχει μεταξύ άλλων ως μέτοχο των ελληνικών συμφερόντων εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ. (πηγή http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=222449&nt=108&lang=1).

Γ.Β

Advertisements

2 responses to “Ανοικτή (σύντομη) απάντηση στο “Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα”

  1. giorgosvagionis.wordpress.com 25/08/2010 στο 12:17 πμ

    Εχω και άλλο mini σκάνδαλο…που θα μπει ως post…
    Γ.Β

  2. poexania 24/08/2010 στο 10:54 μμ

    Πολύ ψείρας είσαι ρε παιδί μου, για μερικά ψωρωεκατομμύρια ευρώ κάνεις έτσι; Θα δουλέψουμε να τους δώσουμε κι άλλα μην φοβάσαι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: