Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε (Allons enfants de la Patrie).


Ανεξάρτητα εάν πληθυσμιακές ομάδες έχουν ένα υψηλό δείκτη εγκληματικότητας αυτό που γίνεται αυτό τον καιρό στη Γαλλία, ας μου επιτραπεί ο παραλληλισμός, είναι η αναβίωση μεθόδων της Γερμανίας του 1930.

Εισαγωγή.
Με αφορμή των θάνατο ενός αστυνομικού άρχισε η μαζική “προώθηση” των ρομά (τσιγγάνων) από την Γαλλία.
Από την DW (http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5914150,00.html) αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα.. “Η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε τους καταυλισμούς των Ρομά ως «εστίες εγκληματικότητας» και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διαλύσει εντός των επόμενων μηνών τους περίπου 600 καταυλισμούς και να απελάσει όσους διαμένουν σε αυτούς.

Κυρίως Θέμα.
Η νύκτα των κρυστάλων ( Kristallnacht, Reichskristallnacht, Pogromnacht.) νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938 (πηγή: http://el.wikipedia.org)

«Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 1938, οι Ναζιστές συγκέντρωσαν 17.000 Εβραίους, χωρίς καμία προειδοποίηση, μέσα στη νύχτα, και τους απέλασαν από τη Γερμανία στην Πολωνία. Ο Herschel Grynszpan Γερμανός Εβραίος που είχε διαφύγει στην Γαλλία, έλαβε ένα γράμμα από την οικογένειά του, το οποίο περιέγραφε τις φρικτές συνθήκες που έζησαν κατά την απέλαση. Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο Γκρίνσπαν πυροβόλησε τον Ernst vom Rath, γραμματέα της Γερμανικής Πρεσβείας στο Παρίσι,στο στομάχι, ενώ αστόχησε άλλες τρεις φορές. Δύο μέρες αργότερα, στις 9 Νοεμβρίου, ο γραμματέας της Πρεσβείας πέθανε. Η δολοφονία του Φομ Ρατ εξυπηρέτησε ως άλλοθι για την έναρξη βιαιοπραγιών κατά των Εβραίων κατοίκων σε ολόκληρη τη Γερμανία. Υπήρχε η πρόθεση να φανεί η επίθεση αυτή σαν αυθόρμητη αντίδραση, αλλά, στην πραγματικότητα, είχε ενορχηστρωθεί από τις γερμανικές αρχές και, ειδικότερα, από τον Reinhard Heydrich. Η κυβέρνηση αξιοποίησε, εκτός από τα επίσημα κρατικά μέσα, κυρίως την οργάνωση του Ναζιστικού κόμματος, για να οργανώσει και να υλοποιήσει τις ταραχές. Το 1938 λίγοι μόνο Γερμανοί πολίτες έλαβαν ενεργά μέρος με τους περισσότερους απλώς να παρακολουθούν

Επίλογος.
Το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, το οποίο έπρεπε να έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από κάθε πολιτισμένο λαό τελικά ζει και βασιλεύει (Βλέπε δηλώσεις “όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες ”).

Επίλογος 2 (προσωπικές σημειώσεις).
Η Ευρώπη αλλάζει σαν το νερό της κατσαρόλας του Oliver Clerk (γνωστός από το βιβλίο με αλληγορίες The Frog that didn’t know it was already boiled) με εμάς χαρούμενους βατράχους πριν μας ψήσουν. Πριν από 30 χρόνια μια ανάλογη πράξη θα είχε ξεσηκώσει την μισή Γαλλία. Αλλά σήμερα σιωπή.

Γ.Β

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: