Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε (Allons enfants de la Patrie). [2]


Μια που θεωρώ το θέμα αρκετά σημαδιακό για το που πάμε ως Ευρώπη είπα να γράψω και κάτι ακόμα.
1)Από το γνωστό κανάλι “Mega” (πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17572&subid=2&pubid=12112752 )
a)Η γαλλική κυβέρνηση προχωρά στα σχέδιά της για την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και σε μέλη άλλων μειονοτήτων.
b)Η δημοσκόπηση της «Figaro» δείχνει ότι το 65% των Γάλλοι στηρίζει τις απελάσεις των Ρομά !

[ Σημ. Μια που το “γνωστό κανάλι” στις ειδήσεις του πιθανά δεν έχει καλούς μεταφραστές και μάλλον ο δημοσιογράφος τους δεν ξέρει γαλλικά…. του προτείνω να ξαναδιαβάσει το http://www.lefigaro.fr/assets/pdf/LeFigaro-Politoscope.pdf από το site της Figaro που λέει τα ακόλουθα:

-Η Ερώτηση ήταν: “Etes-vous favorable ou opposé aux actions suivantes mises en œuvre ces dernières semaines” (ελεύθερη μετάφραση: Είστε υπέρ ή αντίθετος στις ακόλουθες  ενέργειες που υλοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες) και είχε 2 items:
-Το πρώτο ήταν “Le démantèlement de certains camps de Roms” (ελεύθερη μετάφραση Η κατάργηση ορισμένων καταυλισμών Ρομά) με απαντήσεις α)Tout à fait favorable (ελεύθερη μετάφραση: αρκετά ευνοϊκός) το 35%, β) Plutôt favorable (ελεύθερη μετάφραση: Μάλλον ευνοϊκός) το 34% και το υπόλοιπο 31% ήταν αρνητικό η μάλλον αρνητικό.
-Το δεύτερο σκέλος ήταν “L’expulsion vers la Roumanie de Roms sans papiers”  (ελέυθερη μετάφραση: Η απέλαση προς την Ρουμανία των Ρομά χωρίς ταξιδιωτικά έγραφα (χαρτιά)). Και σε αυτό το σκέλος υπερτερούσαν οι θετικές απαντήσεις 65%.
Άρα το γνωστό κανάλι…θα τολμούσα να πω ότι πραγματικά μετατρέπει την είδηση από “α” σε “β” χρησιμοποιώντας την μέθοδο των “Greek Statistics” (βλέπε κρατάω ότι θέλω και το παρουσιάζω όπως θέλω).
]
2)Εμπειρογνώμονες από τον ΟΗΕ (πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=350769&ct=2&dt=27/08/2010) κατά το άρθρο του Bήματος “Οι εμπειρογνώμονες δεν ζητούν από τη Γαλλία να σταματήσει το πρόγραμμα, όμως την καλούν….”μπλα μπλα μπλα.
Με λίγα λόγια “ανοχή”.
3)Η γραμματεία του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας (ECRI) της Ευρωπαϊκής ένωσης απλά την θεωρεί “ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη” (πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/08/2010_351769 ). Με άλλα λόγια γενικά … «δεν είναι όμορφο βρε παιδί μου»

Πάνε 80 χρόνια που ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κράτος ψήφιζε τους Νόμους της Νυρεμβέργης (15 Σεπτεμβρίου 1935 στο 7ο Συνέδριο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Γερμανών Εργατών -NSDAP- στη Νυρεμβέργη).

Ας το έχουμε στο μυαλό μας. Δεν κάνει κακό.

Γ.Β

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: