Στην Ελλάδα τα παιδιά κάνουν μια ευχή και το όνειρό τους δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα.


Υπάρχει αρκετός κόσμος σε τούτη την χώρα, που σαν μικρό παιδί, κάνει ευχές για το μέλλον του. Κάθε πρωτοχρονιά πληθαίνουν αλλά κάθε 31 Δεκεμβρίου, τελικά, το μεγαλύτερο μέρος από αυτές δεν θα έχουν βγει. Αλλά δεν πειράζει. Το βασικό είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια σταγόνα αυτοπραγμάτωσης, που ο κάθε ένας από εμάς της ορίζει διαφορετικά.

Και η ερώτηση είναι μα αυτό τι σχέση έχει με την πολιτική;

Ας τα πάρουμε από την αρχή.
«Οταν βλέπεις ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, επανακτάς την πίστη στον εαυτό σου και τις δυνάμεις του, στο θαύμα που μπορεί τελικά να συμβεί», είχε πει η κ. Σεραφειμίδου (πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_23/04/2010_398577 ).Αυτό το “θαύμα” στην Ελλάδα όμως το έχασε στον δρόμο.
Φυσικά, θα απαντήσουν οι σκεπτικοί, είναι απλό να μιλάς για καταστροφή.
Ας δούμε τότε τι λέει ένας γνωστός “εξτρεμιστής “ Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος το 2009”.

“Παρά τη σημαντική αύξηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων των νεότερων γενεών,6 οι επιδόσεις των δεκαπεντάχρονων μαθητών, όπως αξιολογούνται από πρόγραμμα του ΟΟΣΑ (Programme for International Student Assessment, PISA), δεν είναι καλές και υποδηλώνουν την πλήρη ανεπάρκεια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος για μια σύγχρονη κοινωνία. Τόσο το 2003 όσο και το 2006 οι μαθητές των ελληνικών σχολείων εμφάνισαν τις χαμηλότερες επιδόσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ-15 στον αναγνωστικό αλλά ιδιαίτερα στο μαθηματικό αλφαβητισμό. ”

“Από πρόσφατη έρευνα σε πτυχιούχους φαίνεται ότι 6 περίπου χρόνια μετά την αποφοίτησή τους το 84% είναι “εργασιακά” ενταγμένοι, αλλά μόνο το 43% είναι “επαγγελματικά” ενταγμένοι.

Η νεολαία μας άρα θα γίνει αμόρφωτη και θα κάνει μια «άσχετη» εργασία. Αλλά και τι όνειρα άρα να κτίσει ένα παιδί εκτός από το να πάει στο “X Factor”, να γίνει μοντέλο ή άντε ποδοσφαιριστής ή κερδίσει το Λόττο, Τζόκερ ή κάθε ράτσα παιχνίδι που ο κρατικός/ιδιωτικός τζόγος θα του πλασάρει ως τον από μηχανής θεό; Τι θα μάθει από τον δάσκαλο (όταν έχει); Τι αξίες θα πάρει από γονείς που τους βλέπει για 2 ώρες ;

Κλείνοντας αυτές τις λιγοστές σκέψεις ας αντιγράψω -και εγώ- μια ρήση του Γκάντι από το WikiPedia «When I despair, I remember that all through history the way of truth and love has always won. There have been tyrants and murderers and for a time they seem invincible, but in the end, they always fall— think of it, always.»

Γ.Β

Advertisements

2 responses to “Στην Ελλάδα τα παιδιά κάνουν μια ευχή και το όνειρό τους δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα.

 1. γ.κ. 30/08/2010 στο 7:04 πμ

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

 2. γ.κ. 30/08/2010 στο 7:03 πμ

  Φίλε συνονόματε, όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες βλέπουμε την Παιδεία μας να ολισθαίνει χρόνο με το χρόνο. Όλες οι μεταρρυθμίσεις ε΄χουν στόχο την υποβάθμισή της και τη δημιουργία ανερμάτιστων νέων, χωρίς υψηλά ιδανικά, παρά μόνο την επιβίωση.
  (Γιανναράς, Ράμφος, Καργάκπς, Ζουράρης, κ.ά. έχουν βροντοφωνάξει σχετικά…)
  Συνεπώς…εύχομαι: ΚΑΛΗ ΚΕΥΤΕΡΙΑ!
  γ.κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: