Οι Δημοτικές εκλογές. Τι μαγειρεύει τελικά η κόρη της Μαρίκα Μητσοτάκη?


Παρατηρώ εδώ και καιρό μια παράξενη δημόσια σιωπή εκ μέρους της “Ντορούλας”. Σαν να περιμένει κάτι για να ανακοινώσει την δημιουργία του νέου κόμματος ή σαν απλά να μην θέλει να το φτιάξει. Και εξηγώ…

Αν σε ένα κόμμα υπάρχει ο αδερφός σου, το παιδί σου πάει για δήμαρχος και ο πατέρας σου είναι ο “επίτιμος” πριν από μια εκλογική μάχη μάλλον δεν κάνεις ούτε μια επιθετική κίνηση. Περιμένεις να πατώσει το κόμμα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψεις ως “σωτήρας” ή μόλις δεις ότι αρχίζουν οι εσωτερικές τριβές για το “χ” κακό αποτέλεσμα κάνεις ένα “ξενοδοχείο για άπορους δεξιούς”.

Φυσικά η “Ντορούλα” ξέρει και κάτι άλλο. Ότι σε 1-2 χρόνια θα γίνουν εκλογές, παρά την ανάσα που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ μετά την “πράσινη Ελλάδα” στις δημοτικές εκλογές -πιθανά δηλαδή όλες ή σχεδόν όλες οι περιφέρειες θα είναι πράσινες-. Από την άλλη ο Σαμαράς δεν μπορεί να πετάξει έξω άτομα που για 30 χρόνια ήταν στο κόμμα του και σήμερα “χαρωπά” υποσκάπτουν την καρέκλα του για να ανέβουν αυτοί.

Με λίγα λόγια…. ο χρόνος πιστεύει ότι δουλεύει για αυτήν και δεν έχει και άδικο.

Αλλά…. η ιστορία διδάσκει ότι:

Η επιχείρηση “Καθαρά χέρια”, στην Ιταλία, στην αρχή αφορούσε ορισμένους μόνο πολιτικούς αρχής γενομένης από τον Σοσιαλιστή Κράξι. Σιγά σιγά όμως κόμματα όπως η Χριστιανική Δημοκρατία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Ιταλικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το Ιταλικό Φιλελεύθερο Κόμμα, το Ιταλικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εξαφανίστηκαν και ελάχιστοι -μάλλον δευτεροκλασάτοι- πολιτικοί επιβίωσαν. Κάνοντας μια σύντομη (μπακάλικη) ανάλυση του τι έγινε θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει ότι στην αρχή ο κόσμος (στην Ιταλία) έχασε την όρεξη του να έχει σχέση με τα κοινά, μετά το μόνο πράγμα που τον ενδιέφερε ήταν τα χρήματα που έμεναν στο σπίτι του, ύστερα είδε ότι ήταν κλέφτες και στο τέλος “κάλεσε” ένα μάνατζερ για να τον κυβερνήσει αδιαφορώντας για το τι έλεγε και για το γεγονός ότι δεν είχε ίχνος πολιτικού οράματος. Αυτό δηλαδή που έγινε τότε ήταν μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που “έφαγε” το πεντά-κόμμα που κυβέρνησε για 50 χρόνια την γειτονική μας χώρα με την άνοδο μιας νέας πολιτικής τάξης. Των επιχειρηματιών που αντί να δίνουν χρήματα σε κόμματα…έκαναν οι ίδιοι κόμμα.

Κλείνοντας…

Δεν είναι καθόλου απίθανο, να δείτε σε λίγο καιρό (1-2 χρόνια) όλο συχνότερα δημόσιες εμφανίσεις διαφόρων επιχειρηματιών που θα μιλούν για πολιτική προβάλλοντας -πάνω απ’ όλα- την ικανότητα τους να “δημιουργούν πλούτο” και να καταφέρονται ενάντια στους “άκαπνους” πολιτικούς από τα μεγάλα τζάκια.

Και η Ντόρα ?

Άγνωστο…αλλά ένα 5% μοιάζει ένα “καλό ποσοστό” για το Κόμμα “Νέα Ελλάδα”.

Γ.Β

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: