Στην υγειά του κορόιδου.(Η περαίωση).


Το γνωστό κόμμα για άλλη μια φορά έδειξε (μέσα από την “κοινωνική δικαιοσύνη” που τόσα χρόνια εξυπηρετεί και μάχεται για αυτήν) το πραγματικό του πρόσωπο.  Ας αρχίσουμε όμως με τον ορισμό του ρήματος ληστεύω: 1)Αφαιρώ με την βία ξένη περιουσία, 2)αισχροκερδώ υπερβολικά.

Παράδειγμα σοσιαλιστικής  “περαίωσης”

Ένας νομοταγής φορολογούμενος Χ που την τελευταία 10ετία έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ ή 100.000 ευρώ τον χρόνο, πλήρωσε φόρο 339.854 ευρώ, δηλαδή περίπου το 34% του συνολικού του εισοδήματος με τις φορολογικές κλίμακες που ίσχυσαν από το 2000 έως το 2009. Ένας φοροφυγάς φορολογούμενος Ζ, αν και εισέπραξε για το ίδιο διάστημα (2000-2009) ένα εκατομμύριο ευρώ (100.000/χρόνο επί δέκα χρόνια), δήλωσε στην εφορία για παράδειγμα το ένα τέταρτο, δηλαδή 250.000 ευρώ. Πλήρωσε δηλαδή φόρο εισοδήματος 42.320 ευρώ. (πηγή: http://www.enet.gr )

Και τώρα καλείται στην περαίωση για να… ξεπλύνει τις “αμαρτίες του”.  H Φορο-αμνηστία θα δώσει την δυνατότητα μόλις πληρώσουν τους “φόρους της περαίωσης” να έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα βιβλία και φορολογικά στοιχεία τους. (πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=59377147 ). Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η ρύθμιση αφορά περισσότερες από 1.000.000 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 2000-2009 που κλείνουν οριστικά με την καταβολή τουλάχιστον 200 έως 1.000 ευρώ για κάθε χρήση. Δηλαδή με 10.000 στην χειρότερη περίπτωση ο φοροφυγάς φορολογούμενος Ζ θα μπορεί να είναι 100% νόμιμος.  Άρα αντί για 340 χιλιάδες ευρώ θα πληρώσει 52 χιλιάδες (περίπου το 1/6).

Αλλά μια που “είμαστε σοσιαλιστές” αυτό δεν θα αφορά μόνο μικρές επιχειρήσεις αλλά … πάντα σοσιαλιστικά , θα είναι και χωρίς πλαφόν (πιθανά). Με λίγα λόγια…. ακόμα και γίγαντες με δις θα μπορούνε με “κάτι λίγα” να γίνουν “νόμιμα” εταιρικά σχήματα.

Δείτε ακόμα και άλλο ένα “σοσιαλιστικό”.

“Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι Κοινωνικός Ασφαλιστικός Οργανισμός που εισπράττει εισφορές για να δίνει παροχές.Στις ασφαλιστικές εισφορές συμμετέχουν ο εργαζόμενος και ο εργοδότης. (Εργατική και Εργοδοτική εισφορά). Τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και ασφ/νου) είναι υποχρεωμένος να τις καταβάλλει συνολικά στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο εργοδότης, μέσα στη προθεσμία που προβλέπεται από το νόμο.” (πηγή: http://www.ika.gr/)

Αν όμως  “ο φοροφυγάς φορολογούμενος Ζ” υποβάλλει έως τις 15 Οκτωβρίου αίτηση για την εξόφληση των εισφορών που έχουν καθυστερήσει, θα έχει: (1)έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφ’ άπαξ εξόφλησης ή (2) έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης.(πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_10/07/2010_407443 και Διατάξεις  του Ν.3863/2010 / Φ.Ε.Κ. 115 τ.Α ́/ 15-7-2010).

Και φυσικά όλα τα παραπάνω υπήρχαν στα προεκλογικά έντυπα τους ως… ”Κατάργηση μιας σειράς από χαριστικές, πελατειακές φοροαπαλλαγές και ρυθμίσεις που καθιέρωσε η Ν.Δ. τα 5 τελευταία χρόνια.”(πηγή: http://www.pasok.gr )

Κλείνοντας. Αρκετές φορές έχω δει σε διάφορα δημοσιεύματα (του ηλεκτρονικού κυρίως τύπου) να υπάρχει η αλλαγή από σοσιαλιστές σε σοσια-ληστές. Μάλλον δεν είχαν άδικο…

Γ.Β

Υ.Σ: Να λες ότι δεν μπορώ να μαζέψω φόρους λόγω του «αργού δημοσίου «δεν σε απαλλάσσει από την ευθύνη που έχεις.

Υ.Σ2: Γιατί δεν κάνουν και μια περαίωση στα δάνεια και στις κάρτες ;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: