Το ΙΚΑ, οι ρυθμίσεις και τα πόδια.


Ας αρχίσουμε με τι είχα γράψει σε ένα  άρθρο μου πριν από καιρό “Αν όμως “ο φοροφυγάς φορολογούμενος Ζ” υποβάλλει έως τις 15 Οκτωβρίου αίτηση για την εξόφληση των εισφορών που έχουν καθυστερήσει, θα έχει: (1)έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφ’ άπαξ εξόφλησης ή (2) έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης.(πηγή:  Διατάξεις του Ν.3863/2010 / Φ.Ε.Κ. 115 τ.Α ́/ 15-7-2010).”

Οικονομοτεχνική (μπακαλίστικη) ελεύθερη μετάφραση: “Εγώ κράτος/ΙΚΑ αφού δεν είμαι ικανό να εισπράξω αυτά που μου χρωστάνε κάνω εκπτώσεις μπας και έρθουν”. Δηλαδή αυτή η κυβέρνηση -και όχι κάποιο φάντασμα- χάρισε χρήματα σε οφειλέτες με την ελπίδα ότι θα μαζέψει έστω και ψίχουλα.

Από το http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4598192 (εφημερίδα δηλαδή αμιγώς φιλοκυβερνητική) το απόκομμα που παρουσιάζει αναφέρει ότι μετά την έκθεση μιας “Έκτακτης Ειδικής Επιτροπής της Διοίκησης” αποφάσισε ότι καλύτερα είναι ένα πόδι κομμένο παρά τα ειδικά παπούτσια.

Ερωτήματα.

Α)Αυτή η “ Έκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοίκησης” που αναφέρει το χαρτί…

1)Τι εκπαίδευση έχουν;

2)Πόσα μεταπτυχιακά πάνω στον Σακχαρώδη Διαβήτη έχουν κάνει;

3)Πόσες δημοσιεύσεις σε peer reviewed περιοδικά έχουν;

4)Πόσες μεταναλύσεις στην Cochrane Library έχουν γράψει πάνω στο θέμα;

5)Πότε έγινε ο διορισμός της;

6)Με τι κριτήρια και από ποιόν;

β)Ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων αυξάνει την θνησιμότητα; Στέλνει δηλαδή στον τάφο μια ώρα νωρίτερα αυτούς τους συνανθρώπους μας, ναι ή όχι ;

Κλείνοντας. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις, έλεγαν οι παλιοί μας. Και όλοι μας, αργά η γρήγορα, έχουμε μπροστά μας μια… Ειδική Επιτροπή.

Γ. Β

Υ.Σ. Από την πηγή http://www.disabled.gr/lib/?p=29083 . Μέσα στο κατακαλόκαιρο και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου 2010, ο διοικητής του Ι.Κ.Α.  έκοψε και τα μαξιλάρια αέρος με αεροκυψέλες που προορίζονται για την προστασία και για την θεραπεία των κατακλίσεων.

Υ.Σ 2 : Από  την Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος δείτε το video για (σοβαρές) λεπτομέριες πάνω στο θέμα ειδικά υποδήματα σε διαβητικούς . http://www.livemedia.gr/default.aspx?action=showMedia&albumid=39&id=719

Y.Σ 3:  Οι Aρχές της διακήρυξης του Αγίου Βικεντίου http://www.diabetesguidelines.com/health/dwk/pro/guidelines/ISPAD/20_04.asp

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: