Η στιγμιαία δημοκρατία. (Τα Μ.Μ.Ε)


“[…]Το κοινοβουλευτικό σύστημα, το κομματικό σύστημα, το εκλογικό σύστημα εμφανίζονται ανεπαρκή, τα μέσα ενημέρωσης και άρα το επικοινωνιακό σύστημα διεκδικεί ένα ρόλο υποκατάστασης των αδυναμιών και των κενών του υπό την στενή έννοια του όρου του πολιτικού συστήματος, η «στιγμιαία δημοκρατία» των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών λόγου διεκδικεί αντιπροσωπευτική ικανότητα πολύ σημαντικότερη από αυτή που έχουν οι τυποποιημένοι συνταγματικοί θεσμοί. […]”(πηγή: 14 Μαρτίου 2007. Εισήγηση Ευ. Βενιζέλου στο συνέδριο που οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου με θέμα: «Κρίση του ελληνικού πολιτικού συστήματος; Σύγχρονες προκλήσεις και μεταρρυθμιστικές προοπτικές» στο Ινστιτούτο Goethe Αθηνών.)

Αλλά ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή.

Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης γίνεται το 1997 αλλά πέντε χρόνια μετά ο τότε υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας κηρύσσει τον διαγωνισμό άγονο, χαρακτηρίζοντας σχεδόν στο σύνολό τους τους φακέλους ατελείς. Διάφορα κανάλια και ραδιόφωνα βέβαια συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά.(πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=56037)

Αλλαγή κυβέρνησης… και βάση του Άρθρου 6 του νόμου 3592/ 19 Ιουλίου 2007 … “Οι αδειούχοι πρέπει να καταβάλουν κατά τη χορήγηση της άδειας οικονομικό αντάλλαγμα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων συχνοτήτων, μέσω επίγειων πομπών, που παραχωρούνται στους σταθμούς. Το οικονομικό αντάλλαγμα περιέρχεται στο Ελληνικό Δημόσιο υπέρ του Κρατικού Προϋπολογισμού και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.). Για τους ενημερωτικούς σταθμούς γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας το αντάλλαγμα αυτό καθορίζεται ετησίως σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθαρίστων εσόδων του σταθμού με ελάχιστο όριο το ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ ετησίως. ”

Αλλαγή κυβέρνησης νούμερο 2… N. 3838/10 (ΦΕΚ 49 Α/24-3-2010) : Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συµµετοχή οµογενών και νοµίµως διαµενόντων µεταναστών και άλλες ρυθµίσεις. Άρθρο 29. Ρυθµίσεις ειδικών θεµάτων Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.[…] “4. Η προβλεπόµενη από τη διάταξη του άρθρου 38 του ν. 3775/2009 (ΦΕΚ 122 Α΄) προθεσµία για την έκδοση προκήρυξης µε αντικείµενο τη χορήγηση αδειών τηλεο­πτικών σταθµών και ραδιοφωνικών αδειών παρατείνεται αφότου έληξε µέχρι τις 31.12.2010.”

Αλλά για να δούμε και κάτι ακόμα… Mega – Τηλέτυπος ΑΕ: Η Πήγασος Εκδοτική με 26,82 (έναντι 25,76% το 2007) και ο ΔΟΛ με 22,11%, Antenna TV: Οικογένεια Κυριακού (μεγαλύτερο μέρος) και άλλοι, Alter (Ελεύθερη Τηλεόραση): Η εταιρεία Μοντέρνοι Καιροί 25%, ΣΚΑΪ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ): Αλαφούζος-Μαρινάκης, Star: Οικ. Βαρδινογιάννη περίπου το μισό, Alpha:66% το RTL (πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=5441105 )

Κλείνω αυτή την ξενάγηση στα Ελληνικά ΜΜΕ με τις “γνωστές” ερωτήσεις.

1)Πόσα χρήματα πήραν αυτά τα χρόνια για κρατικές διαφημίσεις ?

2)Με τι κριτήρια τις πήραν ?

3)Τα χρήματα που πρέπει να δώσουν  στον κρατικό κορβανά ?

Γ.Β

Υ.Σ: Την ώρα που έγραφα το άρθρο είδα στις ειδήσεις του Skai ανάλογο θέμα!!! Με παρακολουθούν !!! (χα-χα)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: