Ο μάντης 2. The return of Jedi (για τους φίλους Jeffrey).


Μια που άκουσα τα περί ομιλίας στην Tv την Δευτέρα του Πρωθυπουργού είπα να κάνω τον μάντη για άλλη μια φορά (στην ΔΕΘ είχα καλά αποτελέσματα μπορώ να πω).

Καταρχήν το (πιθανό) τοπίο…

Ο Γ.Π  ξέρει ότι μπορεί να χάσει “κάτι παραπάνω” στις Δημοτικές εκλογές, ξέρει ότι μετά από αυτές πρέπει να βρει λεφτά (άρα νέοι φόροι ή θα “παίξει” με το πετρέλαιο θέρμανσης), ξέρει ότι αν χάσει παταγωδώς τρίζει η καρέκλα του από τους δελφίνους (ναι υπάρχουν και ζουν και βασιλεύουν), ξέρει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να το αναβάλει για πάντα (που μάλλον θα πει αυτό που όλοι υποθέτουμε βάσιμα, δηλαδή ότι έγινε παραβίαση του συντάγματος με το μνημόνιο) και τέλος είναι (κατ’ εμένα) μόνος του. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Με το να είναι συνεχώς στο Εξωτερικό έχει μεν προστατευτεί πολιτικά αλλά δεν γνωρίζει “τα χαρτιά που μοιράζονται”. Ίσως αυτό το τελευταίο πρέπει να είναι το κλειδί για την ψυχολογία του και τις επόμενες κινήσεις του.

Οι Υποθέσεις τώρα.

1)Βάζω στοίχημα βλέπει ότι ενδοκομματικά δεν πάει καλά παρά το ότι τους έκανε υπουργούς ή/και  κατά βάθος θέλει να μιλήσει για βουλευτικές εκλογές για να τους “μαζέψει”. Αλλά πιθανά δεν θα το κάνει (70% όχι/30% ναι).

2)Θα μιλήσει για την Δεξιά λέγοντας ότι αυτή φταίει για όλα (βλ. θεωρία “καμμένης γης”) και ότι αυτός μόνο προσπαθεί. Με λίγα λόγια “είμαι και εγώ το θύμα αλλά σας αγαπώ”. (90% ναι/10%).

3)Θα δώσει τυράκι στους εργαζόμενους με το να πει ότι δεν θα κάνει άλλες περικοπές(60%ναι /40όχι).[σημ.:Σε ένα χαρτί που εγώ βρήκα στο Internet για το μνημόνιο (με άγνωστη ποιότητα) μιλά για περικοπές από τον Καλλικράτη. Άρα δεν θα κάνει αυτός την “βρώμικη δουλειά” και το ξέρει]

4)Αν είναι απεγνωσμένος και καταλαβαίνει ότι μπορεί να μην του βγει καθόλου, μπορεί να κάνει και νύξη για παραίτηση αλλά δεν θα το πει καθαρά (20%ναι/80% οχι).

5)Θα παίξει το χαρτί της επερχόμενης καταστροφής(50%ναι/50% οχι) . Δεν του βγήκε σε καλό η παράταση του φόβου και το ξέρει. Γιατί στην αρχή μπορεί να έσπρωξε τον κόσμο να συμβιβαστεί με την “νέα τάξη πραγμάτων” αλλά σιγά σιγά ο φόβος έγινε οργή. Από την άλλη η δημιουργία αναμπουμπούλας πολιτικά δίνει την ευκαιρία να κυβερνήσεις πιο εύκολα.

6)Θα κάνει μια δήλωση για κάποιο εθνικό θέμα που θα παρουσιάσει ως επιτυχία.(60%ναι/40%Όχι)

Κλείνοντας, όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις και τίποτα άλλο. Υπάρχουν και σκοτεινά σημεία, όπως λόγου χάρη, μια παραφιλολογία περί άρσης της στήριξης από μια μερίδα πλουσίων της χώρας που μέχρι σήμερα τους “βόλευε”. Φυσικά είναι αδιασταύρωτη πληροφορία και δεν μπορεί να βασιστεί κανείς πάνω της. Υπάρχει όμως…

Ότι και να γίνει αυτό που παραμένει (όσο είναι στην κυβέρνηση αυτό το κόμμα και αυτός ο πρωθυπουργός) είναι το μνημόνιο. Και μια που η μόνη μας ελπίδα είναι να πάρουν οι “τοπικοί αντιπρόσωποι του ΔΝΤ”  ένα 2% … καλό βόλι στις Δημοτικές.

Γιατί αυτός, ότι και να πει, ψωμί δεν θα γίνει για να φάει ο κοσμάκης.

Γ.Β

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: