Διλήµµατα ή δημιουργήματα ? (Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας)


Μετά τα ταξίδια στο εξωτερικό -θεωρητικά για να “στηρίξει” την προσπάθεια της χώρας- ο Γ.Π αποφάσισε να ανεβάσει λίγο τους τόνους. Αν και πίστευα ότι δεν θα μιλούσε για εκλογές τελικά το έκανε. Αλλά ας δούμε μετά από αυτή την δήλωση πως αλλάζει το τοπίο.

1)Καταρχήν είναι ένα πλαστό δίλημμα ότι αν βγει ο υποψήφιος “Ζ” στην Άνω Ραχούλα η κυβέρνηση έχει πρόβλημα. Πρόβλημα έχει μόνο αν στο εσωτερικό του κόμματος πέφτουν μαχαιριές ή αν βλέπει ότι η δικιά του επιβίωση απειλείται. Γιατί, πίσω από τα λόγια και τις δηλώσεις, η πολιτική του επιβίωση (του Παπανδρέου) είναι το διακύβευμα νούμερο ένα γι’ αυτόν.

2)Είναι πλαστό δίλημμα ότι αν δεν πάμε καλά στην οικονομία θα βουλιάξει η χώρα. Η χώρα θα βουλιάξει αν δεν γίνουν ριζικές τομές, όχι αν δεν αποδώσουν οι φόροι (ο θεός να τους κάνει) ή αν είμαστε “καλά παιδιά”. Όταν κατά την “κρίση” σου έδωσαν 25 δις Ευρώ στην έκδοση των ομολόγων και εσύ παίρνεις μόνο κάτι ψιλά (2-3 δις), εσύ φταις και κανένας άλλος. Σε τελική ανάλυση άρα, αυτός (και οι επιλογές του) μας έβαλε στο ΔΝΤ και δεν έχει δικαίωμα να μας ζητά να είμαστε “υπάκουοι”. Δηλαδή, αν βάλεις μια φούρκα στον λαιμό ενός ανθρώπου δεν μπορεί να φωνάζεις γιατί θα πνιγεί αν ένα παιδί σπρώξει την καρέκλα. Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις και αν δεν την ξέρει…. απλά δεν κάνει για αυτό το σπορ.

3)Είναι πλαστό το δίλημμα γιατί αυτός θέτει το όριο της ήττας. Πόσο είναι 30%, 20% ή το10%; Μήπως έγινε αυτή η δήλωση(περί ψήφου υπέρ ή κατά την κυβέρνησης) για να μπορεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών ως μια προσωπική νίκη που δεν υπάρχει; Ή ακόμα, μήπως όταν σε μεγάλες περιφέρειες βγούνε 2οι ή 3οι οι δικοί του άνθρωποι να μπορεί να μιλήσει για επιτυχία, μια που δεν «μαύρισαν” το Πασοκ (που παραμένει δυνατό στον πρώτο γύρο)  αλλά το μνημόνιο. Μετάθεση δηλαδή του “στόχου” που είναι και ένα παλιό καλό κόλπο (βλ. Δεν αναφέρω καν τα αιτήματα των απεργών αλλά φωνάζω πόσο μισθό λαμβάνουν κάθε μήνα).

4)Και τέλος είναι πλαστό δίλημμα γιατί στην πολιτική (όπως και στην ζωή) δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχεις χρήματα, και να έχεις φοροαπαλλαγές επί φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές λόγου χάρη. Δεν μπορείς να πεις, ότι δεν έχεις παιδεία,και να μην βάζεις νέους, αξιοκρατικούς και διαφανείς, όρους στην πρόσληψη των καθηγητών του πανεπιστημίου. Δεν μπορείς να λες, δεν έχω υγεία, και να μην προσλαμβάνεις 500 επιθεωρητές υγείας για να αλωνίζουν την Ελλάδα. Άρα είναι μια σαφής πολιτική επιλογή μέσα από νόμους και διατάξεις η κάθε αδικία/δυσλειτουργία σε αυτή την χώρα και όχι “φυσική καταστροφή”.

Κλείνοντας. Με αυτά και τα άλλα το μόνο σοβαρό δίλημμα που μετά την διακαναλική υπάρχει, στην πρωθυπουργοκεντρική δημοκρατία μας, είναι “θέλω τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργό ναι ή όχι”. Ας δώσει λοιπόν ο κάθε ένας μας την απάντηση του. Στις κάλπες…

Γ.Β

Advertisements

2 responses to “Διλήµµατα ή δημιουργήματα ? (Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας)

  1. giorgosvagionis.wordpress.com 26/10/2010 στο 7:53 μμ

    φίλε αριστοτέλη.
    Το θέμα δεν είναι τι λέει αλλά οι πράξεις του. Δηλαδή να λες ότι θα κάνεις μια επανάσταση, θα φύγεις από το ΔΝΤ, θα αγοράσεις μετοχές της «Μαρία-Ελένη ΑΕ» πρέπει να είναι σε ένα σαφές πλαίσιο πράξεων προς μια οδό. Και οι πράξεις του ΓΑΠ είναι απλές και συστηματικές… αρκεί να τις δεις. Ψάξε, αν θες μια γνώμη, τα φεκ από τον 10ο/2010 και θα καταλάβεις ότι υπάρχει σαφές πλάνο που δεν έχει σχέση με αυτά που παρουσιάζει στην TV.Α… και scripta manet, verba volant

    Γ.Β

  2. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 26/10/2010 στο 7:30 μμ

    Ο ΤΖΕΦΡΗ ΕΙΠΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΜΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΠΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: