Η μεγάλη σούμα.


Σήμερα είπα να μαζέψω από τα διάφορα post μου τις διαπιστώσεις, προβλέψεις και προβληματισμούς μου. Είναι, μια μέρα πριν τον 2ο γύρο, ένα είδος επισκόπησης της πολιτικής κατάστασης της Ελλάδας.

Αυγούστου 21, 2010 στις 1:38 μμ. Η μπόρα που θα έρθει.

1)Το αποτέλεσμα από τα συνολικά μέτρα για το 2010 πρέπει να είναι της τάξης του 5,8 δις ευρώ, το 2011 των 9,1 δις ευρώ, 5,5 δις το 2012, 4,7 δις το 2013 και 4,7 δις το 2014 με ένα σύνολο 30δις ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 4 χρόνια το 1/10 του χρέους.

2)Το 2013 και το 2014 υπάρχουν περικοπές-ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης που θα πρέπει να φέρουν στα ταμεία 4,2 δις το 2013 και 5,7 δις το 2014 που αναγράφονται ως “Unidentified measures” (μετάφραση άγνωστα μέτρα)

3)Το 2011 θα μπουν φόροι στα 1)Αμάξια 150εκ.Ευρώ, 2)Πράσινος φόρος 300εκ.ευρώ 3)ειδικός φόρος στις κερδοφόρες επιχειρήσεις 600 εκ. ευρώ και τέλος θα γίνει αλλαγή στον ΦΠΑ για 1 δις.ευρώ αναμενόμενα κέρδη.

Αυγούστου 30, 2010 στις 11:08 μμ. Ο μάντης. (Τι θα μπορούσε να γίνει με το ενοποιημένο μισθολόγιο)

Μόλις φτάσει Δεκ./2010 στα κανάλια θα αρχίσουν να λένε ξανά για τα “τρελά” επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Αφού θα “ενημερώσουν” για το πόσα χρήματα δίνει το κράτος και πόσο δεν δουλεύουν οι δημόσιοι λειτουργοί ο Big Boss (αυτός με τα γυαλάκια) θα ανακοινώσει τα κάτωθι:

….β)Η τρόικα θα “αντιδράσει” αλλά θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες από το ίδιο και τον κυρ Γιώργο, γεγονός που θα πάρει και την ανάλογη δημοσιότητα από το γνωστό κανάλι.

…δ)Οι μισθοί θα γίνουν 750-1250-1500-2000-2500 με S.D +/- 100 ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος στην χαμηλή κλίμακα (750-1250).”

Σεπτεμβρίου 7, 2010 στις 1:59 μμ. Annuntio vobis gaudium magnum: Habemus Papam! (alias Ανασχηματισμός και τι -πιθανά- σημαίνει).

“Κλείνοντας αυτό το post, η μετάφραση του ανασχηματισμού πρέπει να είναι η αδυναμία του πρωθυπουργού να ελέγξει το κόμμα του. Και μοιράζει…μοιράζει …για να μην τον φάνε τα παιδιά του πριν τις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν σε 1 ή 2 χρόνια. Think about.”

Σεπτεμβρίου 8, 2010 στις 10:49 πμ. Οι Δημοτικές εκλογές. Τι μαγειρεύει τελικά η κόρη της Μαρίκα Μητσοτάκη?

Φυσικά η “Ντορούλα” ξέρει και κάτι άλλο. Ότι σε 1-2 χρόνια θα γίνουν εκλογές, παρά την ανάσα που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ μετά την “πράσινη Ελλάδα” στις δημοτικές εκλογές -πιθανά δηλαδή όλες ή σχεδόν όλες οι περιφέρειες θα είναι πράσινες-. Από την άλλη ο Σαμαράς δεν μπορεί να πετάξει έξω άτομα που για 30 χρόνια ήταν στο κόμμα του και σήμερα “χαρωπά” υποσκάπτουν την καρέκλα του για να ανέβουν αυτοί.

Με λίγα λόγια…. ο χρόνος πιστεύει ότι δουλεύει για αυτήν και δεν έχει και άδικο.”

Δεν είναι καθόλου απίθανο, να δείτε σε λίγο καιρό (1-2 χρόνια) όλο συχνότερα δημόσιες εμφανίσεις διαφόρων επιχειρηματιών που θα μιλούν για πολιτική προβάλλοντας -πάνω απ’ όλα- την ικανότητα τους να “δημιουργούν πλούτο” και να καταφέρονται ενάντια στους “άκαπνους” πολιτικούς από τα μεγάλα τζάκια. “

Σεπτεμβρίου 12, 2010 στις 8:01 μμ. Η επανάσταση του αυτονόητου. Ο Παπανδρέου στην χώρα των θαυμάτων.

Συμπερασματικά το “κοινά αποδεκτό σωστό-αυτονόητο” που με τόση συνέπεια προβάλει ο Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητο από την κοινωνική-πολιτική-οικονομική πραγματικότητα αλλά το συνδιαμορφώνει και ο “κυβερνήτης” κάθε μορφής/στιγμής. Πίσω από τα “μεγάλα λόγια” του Πρωθυπουργού υπάρχει έτσι ο κίνδυνος αφενός μιας αξιωματικής διακυβέρνησης του τόπου (δηλ. “δεν ξέρω το γιατί αλλά έτσι είναι”) και αφετέρου διάφορες κοινωνικές ομάδες αφού πρώτα θα αποκτήσουν (ελέω διαφόρων ΜΜΕ) το συλλογικό συμβολισμό “του απόλυτου κακού”  είναι “αυτονόητο” ότι θα “σβηστούν από τον χάρτη”. Και όλα αυτά με την “βια” κάθε επανάστασης…

Υ.Σ 2: Οι ξένοι επενδυτές όταν θα έρθουν δεν θα βάλουν  όλο το ποσό της “biz-nas” (κατά το Ελληνικό) λόγο υψηλού επενδυτικού ρίσκου. Άρα …πλήρωνε πάλι μέσω ήμι-κρατικών τραπεζών. Α…. όσοι είπαν “Εθνική” να περάσουν έξω.

Σεπτεμβρίου 16, 2010 στις 6:50 μμ. Περί κρίσης.(Το μεγάλο πλυντήριο 2)

“Τι κάνει δηλαδή η κυβέρνηση (γιατί δεν είναι η θολούρα που κυβερνά αλλά άτομα με όνομα και επίθετο); Αντί να δημιουργήσει νέες “κοινωνικές ελπίδες”, μέσα από την απέλπιδα ανάγκη να στηρίξει την πολιτική της, τρομοκρατεί πλέον (με ή χωρίς εισαγωγικά) τον ελληνικό λαό παρουσιάζοντας ως “επίτευγμα” απλά να υπάρχουν λόγου χάρη νοσοκομεία και σχολεία. “

Σεπτεμβρίου 20, 2010 στις 3:48 μμ. Η μεγάλη αλλαγή. (Υπάρχει και άλλος δρόμος)

Στην Ελλάδα του σήμερα τα παραπάνω, σε αντίθεση με ότι θα έπρεπε να γίνει -μια που ο αρχηγός μας “μπάζει τρελά”-, μεταφράζεται με την άλογη προσκόλληση ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας σε μια κομματική ταυτότητα μέσα στα πλαίσια ενός -χωρίς λόγο- φόβου απομάκρυνσης από τους “ομαδικούς κανόνες”.

Σεπτεμβρίου 27, 2010 στις 4:32 μμ Το 1929 και το σήμερα.

Το γιατί όμως όλα αυτά (πιθανά) θα γίνουν παραμένει (για μένα) το βασικό ερώτημα. Και αυτό το ερώτημα δεν είναι στα πλαίσια μιας ακόμα θεωρίας συνωμοσίας -από τις χιλιάδες που υπάρχουν στο Internet- αλλά μια απλή παρατήρηση. Μήπως, παγκοσμίως, περνάμε πλέον σε μια άλλη μορφή διακυβέρνησης διαφορετική από την γνωστή “αστική δυτικού τύπου δημοκρατία”

Σεπτεμβρίου 30, 2010 στις 9:03 μμ. H άλλη μορφή διακυβέρνησης. (συνέχεια από τα προηγούμενα)

“Προσωπικά θεωρώ ότι με διάφορα προσχήματα (βλ.Τρομοκρατία) μέρα με την ημέρα η μέση τάξη χάνει πλούτο, δικαιώματα και ελευθερίες που τεχνοοικονομικά οδηγούν σταδιακά στην ανατροπή της γνωστής μέχρι σήμερα δημοκρατίας για να διατηρήσουν οι “εκλεκτοί” το σημερινό τους status. Η “άλλη μορφή διακυβέρνησης” (αν αυτή η υπόθεση εργασίας είναι σωστή) θα είναι μια ολοκληρωτικού χαρακτήρα διαχείριση της ζωής των υπηκόων στης Ευρώπης και της Αμερικής. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η αστική δημοκρατία είναι μια μικρή παρένθεση σε διάφορες μορφές ολιγαρχίας. Αλλά είπαμε… η ιστορία δεν είναι το αγαπημένο σπορ των πολιτικών μας και των λαών μας.”

Οκτωβρίου 4, 2010 στις 2:54 πμ Ο φαύλος κύκλος. Τα γουρούνια (P.I.G.S) πέθαναν.

“Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι στο μέλλον το πρώτο (πιθανό) σοβαρό θύμα (σε 6-12 μήνες και ανεξάρτητα τι μέτρα θα πάρει) θα είναι η Ισπανία με το 20% των ανέργων της. Αλλά το μεγάλο πατατράκ θα είναι η Ιταλία. Γιατί αν αυτή πέσει τότε πραγματικά τα γουρούνια….πέθαναν.”

Οκτωβρίου 11, 2010 στις 9:10 πμ. Ο Juncker και οι παπαγάλοι.

Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών.”

Οκτωβρίου 24, 2010 στις 4:26 πμ Ο μάντης 2. The return of Jedi (για τους φίλους Jeffrey).

Ο Γ.Π  ξέρει ότι μπορεί να χάσει “κάτι παραπάνω” στις Δημοτικές εκλογές, ξέρει ότι μετά από αυτές πρέπει να βρει λεφτά (άρα νέοι φόροι ή θα “παίξει” με το πετρέλαιο θέρμανσης), ξέρει ότι αν χάσει παταγωδώς τρίζει η καρέκλα του από τους δελφίνους (ναι υπάρχουν και ζουν και βασιλεύουν), ξέρει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να το αναβάλει για πάντα (που μάλλον θα πει αυτό που όλοι υποθέτουμε βάσιμα, δηλαδή ότι έγινε παραβίαση του συντάγματος με το μνημόνιο) και τέλος είναι (κατ’ εμένα) μόνος του. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Με το να είναι συνεχώς στο Εξωτερικό έχει μεν προστατευτεί πολιτικά αλλά δεν γνωρίζει “τα χαρτιά που μοιράζονται”. Ίσως αυτό το τελευταίο πρέπει να είναι το κλειδί για την ψυχολογία του και τις επόμενες κινήσεις του.

Οκτωβρίου 25, 2010 στις 3:12 μμ Διακαναλική. Τι δεν θα ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι.

“Κλείνοντας αυτό το σύντομο post ας μου επιτραπεί μια παρατήρηση. Μεταξύ άλλων, αυτό που θέλει (πιθανά) να παρουσιάσει στους ψηφοφόρους του Πασοκ (που πάνε αριστερά και δεξιά) ο Γ.Π είναι, ότι αυτός και μόνο αυτός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Αλλά θα  διαφωνήσω.”

Οκτωβρίου 27, 2010 στις 1:14 πμ Το νέο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.(Υποθέσεις και προβληματισμοί).

Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει λίγους ψήφους (ένα 30%) στις επερχόμενες εκλογές (όταν θα γίνουν) θα μπει μπροστά (σύμφωνα με την υπόθεση μου) το “έργο” των πολυκομματικών κυβερνήσεων. Δηλαδή, δεν “μαντρώνεις” τον κόσμο σε 2 μεγάλα κόμματα αλλά σε 5-6 μικρά/μεσαία που τελικά (όπως έγινε στην Ιταλία για 50 χρόνια) θα κυβερνούν. Άρα, για μένα, είναι άκρος πιθανό ένα σενάριο με τα κόμματα Νέα Δημοκρατία-Νέα Ελλάδα (Ντόρα)-Νέο ΠΑΣΟΚ- οι “Έλληνες Προοδευτικοί Σοσιαλιστές” να αλλάζουν στην εξουσία, μια με το ένα σχήμα και μια με το άλλο. Φυσικά και το ΔΝΤ θα υπάρχει και ευρώ θα έχουμε και μάλλον σοβαρές αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ δεν θα δούμε.

Το αποτέλεσμα.

Μάλλον ζοφερό. Η μέση τάξη θα έχει μείνει η μισή, όλοι θα μιλούν για την φτώχεια στην Ελλάδα αλλά όλοι θα έχουν ξεχάσει ποιος φταίει και από που άρχισε “το κακό που μας βρήκε”. Νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής θα ανακοινωθούν, η ποινή της φυλάκισης για χρέη προς τις τράπεζες θα γίνει 10 χρόνια, και θα απαγορευτεί -λόγο συχνών “έκτροπων”- η κάθε μορφή συγκέντρωσης σε δημόσιο χώρο.

Νοεμβρίου 1, 2010 στις 4:01 πμ Λίγα λόγια πριν τις Δημοτικές εκλογές. Τι είναι το μνημόνιο;

Y.Σ 2: Στο Βήμα ο Πάγκαλος (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=363942&ct=32&dt=31/10/2010) στην ερώτηση για τους παράγοντες αποσταθεροποίησης που μίλησε ο Πρωθυπουργός είπε για “όσμωση λόγου ο οποίος αμφισβητεί” και για “συντονισμένη χρησιμοποίηση μικρών αλλά πολύ αποτελεσματικών ομάδων” και άλλα του είδους. Μπορεί να το είπε για την κρατική υπόσταση μεν, αλλά λες τελικά να είναι αλήθεια ότι ο Γ.Π αυτό τρέμει [σημ.: όχι Όλγα μου δεν μιλώ για σένα].”

Συμπέρασμα.

Η παγκόσμια μεταβολή του status είναι δυσθεώρητη για το μέγεθος της χώρας μας και μόνο πάρα πολύ δραστικές λύσεις μπορεί να σταματήσουν το πλαίσιο της επικείμενης Ελληνικής τραγωδίας. Πιθανά  μόνο κανένα μεγάλο κράτος π..χ. Γαλλία μπορεί να προσπαθήσει να μεταβάλει τους κανόνες αλλά θα αποτύχει παταγωδώς. Στην Ελλάδα του μνημονίου ….άστα. Πολυκομματικές κυβερνήσεις, πιθανή έξοδος του Παπανδρέου από την Ελληνική πολιτική σκηνή, είσοδος νέων προσώπων (πιθανά επιχειρηματίες). Έτσι την Δευτέρα θα βγουν και θα πουν ότι «εμείς προσπαθήσαμε» αλλά φταίει η ΝΔ και τα χρόνια διακυβέρνησης της. Θα προσθέσουν φυσικά και την σάλτσα για τον αγώνα που (δεν) έδωσε ο λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός μας. Για απολύσεις ούτε λόγος μια που η νέες περιφέρειες θα κάνουν την δουλειά γι’ αυτούς.

Ας μου επιτραπεί στο κλείσιμο μια μικρή προφητεία. Αν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου δεν έχει μπει κάποια χώρα του νότου ή η Ιρλανδια στο δανειακό μηχανισμό που μπήκαμε και εμείς μπορεί να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Διαφορετικά το ντόμινο άρχισε και θα τελειώσει με την Ιταλια.

Γ.Β

Advertisements

9 responses to “Η μεγάλη σούμα.

 1. giorgosvagionis.wordpress.com 14/11/2010 στο 1:44 μμ

  Εμένα δεν μου αρέσει (το κάπου στην μεση) γιατί sartiv όπως λέει και το τραγούδι «λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα». Α…και οι λύκοι συχνά φορούν ρούχα και παρουσιάζονται ως “βοσκοί”. Τέλος πάντων είναι μεγάλη κουβέντα που δεν μπορεί να γίνει από εδώ γιατί θέλει σελίδες.
  Γ.Β

 2. Sartiv 14/11/2010 στο 1:11 μμ

  Βαγιωνη, εμενα γιατι μου φαινεται ιδανικος ο συνδυασμος του ‘βοσκου για προβατα’ με τα ‘προβατα’ που να διαβαζουν κτλ;

  Δηλαδη ναι μεν η κοινωνια να απαρτιζεται απο τους σκεπτομενους αλλα να υπαρχει παραλληλα και ενας φυσικος ηγετης που να καθοδηγει…

  Καπου στη μεση δηλαδη απο αυτες τις 2 επιλογες.

 3. giorgosvagionis.wordpress.com 14/11/2010 στο 9:55 πμ

  Δεν μπορώ να ξέρω τι μορφή θα πάρει ο ολοκληρωτισμός. Τα σημεία των καιρών παρουσιάζω.
  Όσο για το όραμα ήταν μια ιστορική διαπίστωση. Ο σοσιαλισμός λόγου χάρη (όχι ο γιαλαντζί) ήταν ένα από αυτά και μπορεί να ξαναγίνει. Ο “θρησκευτικός φονταμενταλισμός” σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες είναι ένα άλλο ιστορικό παράδειγμα “οράματος”, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει σαφώς άπειρα κακά. Προσωπικά όμως δεν θέλω κάποιος να “δώσει” το όραμα. Δηλαδή, δεν με νοιάζει η παθητική αποδοχή αλλά η εν πλήρη επίγνωση επιλογή ενός άλλου δρόμου διαφορετικό από την συμβολική (ορισμένες φορές και κυριολεκτική) ανθρωποφαγία του σήμερα. Δεν θέλω με λίγα λόγια ένα νέο “βοσκό για πρόβατα” αλλά «πρόβατα» που να διαβάζουν, να σκέπτονται και να αποφασίζουν.
  Γ.Β

 4. Pingback: Η μεγάλη σούμα. « News-gr

 5. thersiths 14/11/2010 στο 2:55 πμ

  ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 6. thersiths 14/11/2010 στο 2:53 πμ

  ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 7. giorgosvagionis.wordpress.com 13/11/2010 στο 11:27 μμ

  Προσωπικά πιστεύω ότι το κίνητρο για ένα λαό για να αλλάξει κάτι είναι ή (α)ένα μεγάλο οικουμενικό πολιτικό “όραμα” ή (β) η πείνα.. Στην Ευρώπη του αύριο δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει γιατί υπάρχουν χιλιάδες αστάθμητοι παράγοντες. Αν κάνω υποθέσεις, βλέπω μάλλον ολοκληρωτισμό, παρά μια κοινωνική-ανθρωποκεντρική προοπτική. Γι’ αυτό και σε τελική ανάλυση το έχω γράψει αρκετές φορές στο blog. Για να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου από το μικρό μου “ιντερνετικό” σπίτι.
  Γ.Β

 8. thersiths 13/11/2010 στο 9:48 μμ

  ΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ;

  ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΑΙ ΤΣΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ;

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 9. Sartiv 13/11/2010 στο 4:48 μμ

  Τα εβαλες ολα μαζι και… τρομαζουν αν τα δεις με μια ενιαια ματια!!!

  Σκεφτομουν ακριβως το ιδιο για την Ιρλανδια και την Ιταλια, παρακολουθω τις εξελιξεις… Προβλεπω πρωτα την Ιρλανδια, μετα την Πορτογαλια , μετα την Ισπανια και τελος η ‘αθωα’ Ιταλια…

  Οι οποιες χωρες αν δεν με απατα η μνημη μου εχουν μεγαλυτερο χρεος απο την Ελλαδα (!)… Ειδικα οι Βρετανοι εχουν εξωτερικο χρεος καπου στο 350% του ΑΕΠ νομιζω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: