Τι δεν θα πουν στα κανάλια. Senate Bill 510. The Food Safety Modernization Act [no 2]


Μια που το θέμα είναι σοβαρό θα ήθελα να παραθέσω και ορισμένα πράγματα ακόμα. Για όσους δεν το έχουν ακούσει ο Bill Gates (αυτός των Windows®) μέσω του ιδρύματος του έχει κάνει την μεγαλύτερη αποθήκη σπόρων όλων των ειδών στην Νορβηγία (πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Svalbard_Global_Seed_Vault ). Και μια που το άτομο από biz’s ξέρει… κάτι πάει να πει αυτό. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι είναι φυλαγμένα για το doom’s day και δεν μπορώ να πω ότι έχω λόγο να μην τον πιστέψω (περίπου…).

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα….Στον Καναδά η εταιρία Μονσάντο το 1997 έκανε μήνυση κατά του Καναδού αγρότη Percy Schmeiser γιατί βρέθηκαν ίχνη γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη σοδειά του. Η κατηγορία ήταν ότι είχε χρησιμοποιήσει τους Γ.Τ. σπόρους της χωρίς να έχει λάβει άδεια εκμετάλλευσης από την εταιρεία, που ήταν κάτοχος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας στους συγκεκριμένους σπόρους. Με λίγα λόγια παραβίαση του γονιδιακού copyright. (για περισσότερα στο site http://www.percyschmeiser.com/conflict.htm ).

Από διάφορες πηγές (λόγου χάρη http://www.economist.com/node/15868004?story_id=15868004 ) έχει τεθεί το ερωτηματικό αν τελικά να βάζεις πνευματικά δικαιώματα ακόμα και στον αέρα που αναπνέεις είναι τουλάχιστον αντιδημοκρατικό. Το γιατί δείτε το στο παρακάτω video που είναι στα Αγγλικά αλλά σε αρκετά απλή γλώσσα.

http://video.google.com/videoplay?docid=-4867493254318912106#

Γ.Β

Y.Σ: Γιατί  δεν έβαλες Debian/Linux ?


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: