Η στροφή της λήθης. (Γιατί είναι επικίνδυνο το πέρασμα του χρόνου).


Περνάει σιγά σιγά ο χρόνος και  ελοχεύει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτή τη μικρή βαλκανική δημοκρατία. Η λήθη. Και μια που ο Γάλλος επισκέπτης μας έφυγε, ας θυμηθούμε ξανά ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση.

Γεγονός νούμερο 1: Τα δύο μεγάλα κόμματα (Πασόκ και ΝΔ) εδώ και 35 χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο μέρος είναι του επονομαζόμενου σοσιαλιστικού κόμματος και περίπου 13 χρόνια ήταν στην κυβέρνηση η συντηρητική παράταξη.

Γεγονός νούμερο 2: Ο παραγωγικός ιστός της Ελλάδας έχει τρωθεί πάρα πολύ σοβαρά μετά την εγκληματικά πρόχειρη διαχείριση. Αυτό δεν έγινε σε μια μέρα αλλά με ευθύνη αυτών που σήμερα λένε ότι θα μας βγάλουν από την κρίση (που δημιούργησαν) αν γίνει αυτό που θέλουν.

Γεγονός νούμερο 3: Η φορολογική επιβάρυνση είναι σχεδόν πάντα υπέρ των πλουσίων. Δεν χρήζει καν παράδειγμα πως ορισμένοι μέσω διαφόρων εταιριών κρύβουν εισοδήματα.

Γεγονός νούμερο 4: Η αναξιοκρατία καλά κρατεί. Και για να σας δώσω ένα τρανταχτό παράδειγμα δείτε με ποιόν τρόπο ορίζουν τις ανάδοχες εταιρίες για διάφορες υποθέσεις του δημοσίου. Το «πιο κρυφά»  ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί.

Γεγονός νούμερο 5: Και νοσοκομεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν ότι και αν λένε. Θα το βαφτίσουν με κάποιο ευφάνταστο όνομα αλλά θα τους βάλουν λουκέτο.

Γεγονός νούμερο 6: Οι Έλληνες έχουν αρχίσει και τρώνε από τις αποταμιεύσεις τους. Δεν φτάνει δηλαδή που το κράτος με φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί απορροφά ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος μας, αλλά μας ωθεί να καταστρέψουμε και τις αποταμιεύσεις μας.

Γεγονός νούμερο 7: Τα όμορφα τα λόγια και το σκοτάδι που τα ΜΜΕ έχουν ρίξει αποκτά πλέον τραγικές διαστάσεις. Κανείς δεν κάνει μια εκ βάθους ανάλυση για τον προϋπολογισμό, αρκετά σημεία του μνημονίου είναι άγνωστα αλλά όμως βγάζουν υπουργούς να λένε ότι ανοίγουν επιχειρήσεις. Μόνο φυσικά που έχουν ξεχάσει να αναφέρουν ότι είναι παλιό το κόλπο να κλείνουν και να ξανανοίγουν με άλλο όνομα για να πάρουν καμιά επιδότηση ή φορολογική απαλλαγή ως νέα επιχείρηση. Κανείς φυσικά δεν ρωτά το πραγματικό κριτήριο δηλαδή πόσοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Γεγονός νούμερο 8: Θα κωλυσιεργήσουν αρκετά ορισμένα μέτρα για να μας πάνε σε εκλογές. Πολιτικά αυτό επιτάσσουν τα μικροκομματικά συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ και πιθανά αυτό θα κάνει.

Γεγονός νούμερο 9: Αν παρατηρήσει κανείς αυτή την περίοδο έχουν ρίξει τους τόνους. Ξέρουν ότι ο Έλληνας πάσχει από αμνησία και ότι σε λίγο καιρό θα μπορούν μέχρι και να πλασάρουν ότι δεν φταίει η κυβέρνηση για το χάλι του λαού αλλά μια αόρατη δύναμη.

Γεγονός νούμερο 10: Η αντιπολίτευση έχει πέσει στην φάκα. Τη έκφραση “στην βράση κολά το σίδερο” μάλλον το έχουν ξεχάσει.

Γεγονός νούμερο 11: Κάρτες για τα πάντα και ηλεκτρονικό φακέλωμα. Το έχουν βάλει μπρος και σε λίγο καιρό θα ελέγχουν κάθε κίνηση μας. Δεν είναι φαντασία αλλά πραγματικότητα. Αν λόγου χάρη αγοράσεις ένα φάρμακο Χ θα υπάρχει (προς μεγάλη χαρά κάθε ασφαλιστικής) σε τσιπ που θα κουβαλάς μαζί σου.

Κλείνοντας. Αυτή την φορά δεν έγραψα πηγές γιατί είναι απλό να βρει κανείς στο διαδίκτυο αυτά που έχω γράψει. Δεν είναι εύκολο να γράψεις κάτι αισιόδοξο σε τούτες τις στιγμές αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω. Μια λύση μόνο βλέπω. Συλλογή πληροφοριών και ξεμπρόστιασμα των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν. Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους…

Γ.Β

Advertisements

2 responses to “Η στροφή της λήθης. (Γιατί είναι επικίνδυνο το πέρασμα του χρόνου).

 1. giorgosvagionis.wordpress.com 08/12/2010 στο 7:31 μμ

  Και υπο ποιές συνθήκες έτσι;…yeap
  Γ.Β

 2. poexania 08/12/2010 στο 5:51 μμ

  «Κανείς φυσικά δεν ρωτά το πραγματικό κριτήριο δηλαδή πόσοι εργαζόμενοι δουλεύουν σε αυτές τις επιχειρήσεις.»

  Και υπο ποιές συνθήκες έτσι;

  Ωραίο το άρθρο Βαγιωνή, απλά δεν ξέρω για ποιά μικρή βαλκανική δημοκρατία μιλάς…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: