Οι απαράδεκτοι. (το νέο σοσιαλιστικό έργο)


Το σημερινό μας θέμα είναι το σχέδιο νόμου “Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας” που ο κύριος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και ο εκλεκτός του υπουργός οικονομικών θα παρουσιάσουν σήμερα στην Βουλή. (πηγή: http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=48538553-be05-4034-a299-db79492a20a2 ).

Τα βασικά.

Μετά από την εποχή του “λεφτά υπάρχουν” και των κερδοσκόπων (που μετά από έρευνα των Ευρωπαίων συνεταίρων μας δεν βρέθηκαν) περάσαμε πλέον στο «βασικό μενού».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το χρέος Γενικής Κυβέρνησης του 2009 αναθεωρήθηκε σε 126,8% του ΑΕΠ από το 115,4% του ΑΕΠ: αύξηση 11,4 μονάδων του ΑΕΠ.Η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην ένταξη των ΔΕΚΟ στα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης, αυξάνοντας το χρέος κατά 7,75% του ΑΕΠ.” Δηλαδή η αύξηση του προβλήματος είναι κατά μεγάλο μέρος τέκνο της διαφορετικής προσμέτρησης των χρεών. Αύριο αν βάλουμε και διάφορα άλλα χρέη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι 200% ή αν δεν τα μετρήσουμε 50%.

[…]για τη δημοσιονο μική προσαρμογή, επιτεύχθηκε εντός του 2010 μείωση του ελλείμματος άνω των 14 δισ. ευρώ – μεγαλύτερη από αυτή στην οποία είχε δεσμευτεί η χώρα μας–“ Δηλαδή αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός έλαβαν επιπλέον μέτρα. Άξιο απορίας είναι το γιατί πρέπει να κόψεις παραπάνω από ένα δοκιμασμένο λαό.

[…]Από την άλλη πλευρά, ο μέσος μισθός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και κατά 44,1% μεγαλύτερος του δημοσίου.” Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο. Στην περιγραφική στατιστική υπάρχει ο αριθμητικός μέσος όρος που είναι το πηλίκο της διαιρέσεως του αθροίσματος των παρατηρήσεων δια του πλήθους των παρατηρήσεων. Δηλαδή λαμβάνουμε υπόψη από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο μισθό. Αν για παράδειγμα έχουμε 5 εργαζόμενους και ένας από αυτούς λαμβάνει 1000 ενώ όλοι οι άλλοι 100 το αποτέλεσμα θα είναι 1400/5=280. Την επικρατούσα τιμή, το εύρος των τιμών και την διακύμανση δεν θα τα ακούσετε ποτέ. Γιατί απλά δεν βολεύουν την κυβερνητική προπαγάνδα. Για παράδειγμα αν αντί για να παρουσιάζουν τον μέσο όρο έλεγαν ότι το 95% λαμβάνει 500 ευρώ τον μήνα και το 5% 5.000 ευρώ τον μήνα δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν επιστημονικά (?) τις επιλογές τους. Αλλά μόνο με τον μέσο όρο…όλα πάνε περίφημα. Επιπλέον ξεχνάνε να πουν ότι δεν μπορείς να κάνεις αντιστοίχηση σε δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορείς να πεις ότι ένας οδηγός της ΕΘΕΛ λαμβάνει περισσότερα από ένα γραμματέα (που συνυπολογίζεται στον μέσο όσο του ιδιωτικού τομέα). Γιατί άραγε δεν κάνουν την σύγκριση με οδηγούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών ?

[…]Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την διαγραφή των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο με τη θεσμοθέτηση διαδικασίας διαγραφής. Αυτό καθίσταται αναγκαίο καθώς με τις υφιστάμενες διατάξεις του άρθρου 82 του ΚΕΔΕ δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής ανεπίδεκτης είσπραξης απαίτησης, με μόνη εξαίρεση την οίκοθεν αίτηση διαγραφής του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην περίπτωση αποβιώσαντος οφειλέτη που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και οι κληρονόμοι του έχουν αποποιηθεί την κληρονομιά. Το ποσό των χρεών που έχουν χαρακτηρισθεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης αποτελεί ποσοστό 73,46% επί του συνόλου των ληξιπροθέσμων της 31.12.2009, ή ποσοστό 49,27% των εσόδων του τακτικού Κρατικού Προϋπολογισμού ή ποσοστό 10,18% του ΑΕΠ”. Δηλαδή μια που είμαστε ανίκανοι να εισπράξουμε… διαγράφουμε το 10% (!!!) του ΑΕΠ.

[…]Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία) έχουν σωρεύσει ένα τεράστιο χρέος, πάνω από ένα δισ. ευρώ και παρουσιάζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.” Η χώρα με της υψηλότερες αμυντικές δαπάνες έχει την πολεμική της βιομηχανία σε κρίση. Το ερώτημα γιατί δεν την στηρίζουμε με αγορές αντί να πηγαίνουν τα χρήματα μας σε γερμανικές ή αμερικάνικες εταιρίες φυσικά….δεν υπάρχει.

“[…]Με τις διατάξεις των παραγράφων 2 έως και 6 του άρθρου αυτού παρέχεται φορολογικό κίνητρο με τη μορφή μειωμένου τέλους ταξινόμησης στα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που τελωνίζονται σε αντικατάσταση αποσυρομένων από την κυκλοφορία για καταστροφή επιβατικών ρυπογόνων αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.” Δηλαδή σε μια περίοδο κρίσης ενισχύουμε σαν κράτος τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες !!!

Κλείνοντας. Δεν είναι δυνατόν λόγο χώρου να γίνει μια κριτική ανάλυση για κάθε ένα τμήμα του σχεδίου νόμου. Διαβάστε το και είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά που θα βγουν σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο θα πείτε …”οι απαράδεκτοι”

Γ.Β

Y.S:http://radicaldesire.blogspot.com/2010/12/jody-mcintyre.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: