Η ισπανική γρίπη και η Ελληνική αστάθεια.


Μια που οι Σοσιαλιστές Έλληνες βουλευτές (εκτός από ένα που έχει πλέον διαγραφεί) αποφάσισαν ότι να νοικιάζεις εργαζόμενους και να μην δίνεις αποζημιώσεις είναι μια κίνηση ευθύνης [σημ.: απέναντι σε τι ?] ας δούμε,  αρχίζοντας από εγγύς το μέλλον της Ισπανίας/Ε.Ε, το μενού που μας ετοιμάζουν…
Η πηγή είναι το site των Financial times (http://video.ft.com/v/711474157001/Spain-closer-to-bail-out-on-rating-threat- ) και είναι το βίντεο της σελίδας. Μια μικρή περιγραφή θα μπορούσε να ήταν η Πορτογαλία στις αρχές του χρόνου θα μπει και αυτή τον δανειακό μηχανισμό ενώ η Ισπανία αν η Moody’s την υποβαθμίσει και αυτή θα ακολουθήσει λίαν συντόμως (μέχρι τον Ιούνιο). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο -που το ξέρουν εδώ και καιρό οι βόρειοι συνέταιροι μας-  η Γαλλία και η Γερμανία  αρνούνται να εκδοθεί ένα ευρωομόλογο. Και η μετάφραση δεν μπορεί να είναι άλλη (δυστυχώς ) παρά ένα “κόψτε τον λαιμό σας εμείς την πάρτη μας”.

Ο Φ.Π.Α

Από το site της ΕΕ (πηγή:  http://europa.eu/legislation_summaries/energy/internal_energy_market/l31057_el.htm ) “Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ καθορίζεται ως ποσοστό της βάσης επιβολής του φόρου και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 δεν μπορεί να είναι κατώτερος του 15 %.” ενώ  συνεχίζει ότι μόνο ένας-δυο συντελεστές μπορεί να είναι κάτω από αυτό. Με λίγα λόγια ο γενικός ΦΠΑ είναι 15%. και άρθρα σαν και αυτό (http://www.skai.gr/news/finance/article/151842/erhetai-i-peraiosi-exetazetai-i-ayxisi-fpa/ ) μάλλον είναι… ξεπερασμένα. Και αν δούμε λίγο πιο βαθιά το θέμα ΦΠΑ (πηγή: http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/sdo/log/2007/Katarachia/attached-document/2007Katarachia.pdf ) δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι ο Φ.Π.Α. είναι ένας έμμεσος φόρος, ο οποίος επιβαρύνει την τελική κατανάλωση, δηλαδή επιβαρύνει το εισόδημα που διατίθεται για αγορά αγαθών και υπηρεσιών στο εσωτερικό της χώρας από τους καταναλωτές, καθώς και από τους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι απαλλάσσονται και οι οποίοι εξομοιώνονται με τους τελικούς καταναλωτές. Δηλαδή, δεν είναι μόνο οι καταναλωτές που πλήττονται από το μεγάλο ΦΠΑ αλλά κάνει ακριβά και τα προϊόντα-υλικά για την παραγωγή ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μια που επιβαρύνει κάθε φορά την προστιθέμενη αξία κάθε σταδίου. Με απλά λόγια φτιάχνεις ακριβά προϊόντα …άρα έχεις έλλειμμα ανταγωνιστικότητας !!!

Το ερώτημα.

Σήμερα ο κύριος Χατζηδάκης (βουλευτής της ΝΔ) έφαγε ξύλο ενώ υπάρχουν αδιασταύρωτες πληροφορίες ότι και ο Κακλαμάνης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) τα βρήκε σκούρα. Μια απορία την έχω όμως.  Αυτοί είναι οι βασικοί υπεύθυνοι ή κάποιος άλλος ?

Γ.Β

Υ.Σ: Το timing είναι βασικό. Απεργία  στα ΜΜΕ σήμερα και Π-Σ-Κ…Μωρέ μπράβο πως έπεσαν όλα μαζί !!!

Advertisements

One response to “Η ισπανική γρίπη και η Ελληνική αστάθεια.

  1. giorgosvagionis.wordpress.com 15/12/2010 στο 9:54 μμ

    Θα ήθελα, λοιπόν, να σας πω μια και δεν θα έχω τη δυνατότητα να μιλήσω πάνω στο νομοσχέδιο, ότι αρνούμαι να σφραγίσω τα φιρμάνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αρνούμαι να συμμετάσχω και να συμπράξω στο να γίνει αυτή η συγκεκριμένη Βουλή κατοχική Βουλή. Αρνούμαι να δεχθώ ότι σαν Ελληνίδα Βουλευτής δεν μπορώ να μιλήσω εδώ μέσα και είχε τη δυνατότητα να μιλήσει ο κ. Στρος Καν και ο κ. Όλι Ρεν. Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή την παρωδία.

    ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ 14/12/2010.(Απο τα Πρακτικά βουλής)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: