Τι έγινε στην Ευρώπη.


Μια που έχουν απεργία οι δημοσιογράφοι την πιο κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση, όταν περνά τα νομοσχέδια για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους δηλαδή, ας δούμε λίγο το γενικό πλαίσιο στην Ευρώπη.

Από την Republica (πηγή: http://bonanni.blogautore.repubblica.it/2010/12/06/ma-lasse-franco-tedesco-non-era-morto/ )καταρχήν για άλλη μια φορά υπάρχει η αυτονόητη διαπίστωση ότι ο Γαλλό-Γερμανικός άξονας είναι στο τιμόνι της Ευρώπης. Κατά το άρθρο είναι τόσο μεγάλη η ηγεμονική εξουσία αυτών των χωρών που όχι μόνο τοποθετούν τα δικά τους άτομα κλειδιά στις στρατηγικές θέσεις αλλά φτάνει μόνο η δήλωση μιας πολιτικής γραμμής για να παραταχθούν από πίσω όλα τα κράτη της Ε.Ε. Όπως είναι φυσικά αναμενόμενο, οι λεονταρισμοί που χρεώνουν οι φιλοκυβερνητικοί στον Παπανδρέου είναι απλά προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση.

Επιπλέον το γεγονός ότι οι εξαγωγές στην ζώνη του Ευρώ έχουν μάλλον ενισχυθεί ( http://www.euronews.net/2010/12/17/euro-zone-trade-improves/ ) δεν μπορεί παρά να κάνει ιδιαιτέρα θελκτική την ιδέα να αφεθούν τα πράγματα στην τύχη τους. Ή καλύτερα, η κρίση του νότου-Ιρλανδίας δεν έχει επηρεάσει αισθητά (ακόμα) τις μεγάλες εξαγωγικές χώρες όπως είναι η Γερμανία-Γαλλία. Είναι σαφές ότι η αναγωγή μας (ως χώρα) σε ρυθμιστές των Ευρωπαϊκών τεκταινόμενων υπάρχει μόνο στην φαντασία των διαφόρων πράσινων παπαγάλων μια που έχουμε για άλλη μια φορά βοηθήσει αυτούς που μας δανείζουν να έχουν και φτηνό νόμισμα σε μια περίοδο που οι κινήσεις των ΗΠΑ (κοπή νομίσματος) θα μπορούσαν να στείλουν το Ευρώ στα ύψη. Πάντα από το ίδιο site (πηγή: http://www.euronews.net/2010/12/17/german-and-french-businesses-more-optimistic/ ) οι Γερμανοί έχουν το καλύτερο ηθικό (αισιοδοξία) από το 1991! Άρα, σε μια χώρα που ο μέσος εργαζόμενος είναι σχετικά ευχαριστημένος η θεωρία της “κακιάς κυρίας Μέρκελ” είναι πολιτικά σαθρή μια που και αν ακόμα αλλάξει η κυβέρνηση τους οι βασικές γραμμές θα παραμείνουν οι ίδιες. Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η δήλωση του Sarkozy (πηγή: http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2010/12/10/04016-20101210ARTFIG00497-euro-merkel-et-sarkozy-martelent-leur-determination.php ) που αναφέρει ότι θέλει να ενδυναμώσει τα κράτη [σημ.: δεν λέει όμως πια] με την μη έκδοση του ευρωομολόγου. Η οικονομική μετάφραση συνεπώς δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η ακόλουθη: “Αφού εγώ βρίσκω φτηνό χρήμα στις αγορές και σας δίνω μέσω των τραπεζών μου ακριβό χρήμα γιατί να γίνουμε συνέταιροι ?”

Εν κατακλείδι “τα αυτονόητα”. Για την χώρα μας οι Ευρωπαίοι συνέταιροι (?) μας μάλλον αδιαφορούν . Το μεγάλο παιχνίδι είναι αν ο Γαλλογερμανικός άξονας καταφέρει να επιβιώσει την διεθνή σκακιέρα και όχι αν 11 εκατομμύρια πεινούν. Το ενδιαφέρον για τον Ελληνικό λαό θα έπρεπε να το δείξουν οι πολιτικοί μας και εμείς. Και μια που οι πολιτικοί μας τα έκαναν μαντάρα…τελικά μόνο εμείς μείναμε.

Γ.Β

Υ.Σ: Qui tacet consentit.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: