«Προς το Λαό» .Όταν η μεγαλύτερη επανάσταση είναι να λες την αλήθεια.


Μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων -που έχουν αναχθεί σε εμποροπανήγυρη με λαμπιόνια- η Εκκλησία της Ελλάδας έλαβε μέσω ενός φυλλαδίου μια σαφή πολιτική θέση. Το πιο συνταρακτικό όμως δεν είναι δεν είναι το περιεχόμενο του γραπτού λόγου αλλά η αντίδραση διαφόρων πάνω στο θέμα. Αλλά ας δούμε ορισμένα σημεία όπως τα αναφέρει το site http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4929&Itemid=49 .

“Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας.” Οι εντολές των σοφών του ΔΝΤ/ΕΕ αρκετές φορές έχουν αναφερθεί από του υπουργούς. Προς τι η έκπληξη ?

«Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια.». Μήπως και αυτό το σημείο δεν έχει αναφερθεί αρκετές φορές και από την δεξιά και από την αριστερά ?

«Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε η δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας.» Το γνωστό «μαζί» του Πάγκαλου με άλλα λόγια. Ούτε εδώ υπάρχει κάτι νεο. Απλά μια που η τηλεόραση κάνει προπαγάνδα… μπορεί να μοιάζει “παράξενο”.

«Να θυμάστε για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μια κρίση – εργαλείο που αποβλέπει στο παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμεις που δεν είναι φιλάνθρωπες». Ούτε εδώ μπορεί να πει κανείς οτι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάθε άλλο. Μάλλον βλέπουν λίγο μακρύτερα από την Εκάλη…

Κλείνοντας. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι κατά το παρελθόν η Εκκλησία (σαν μια κοινωνική ομάδα ) είχε λάβει αριστερές θέσεις. Όπως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει άτομα στον χώρο της που να έχουν και τις γνώσεις και την θέση για να γνωρίζουν καταστάσεις. Το γεγονός ότι πήρε μια θέση αμιγώς αντίθετη με την κυβέρνηση θεωρώ ότι είναι μια πρωτόγνωρη ιστορική πράξη που μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μπορέσουν να την αναλύσουν. Πάντως…μπράβο τους.

Γ.Β

Advertisements

2 responses to “«Προς το Λαό» .Όταν η μεγαλύτερη επανάσταση είναι να λες την αλήθεια.

 1. poexania 20/12/2010 στο 4:45 μμ

  Πάντως το να λες την αλήθεια ήταν πάντα η μεγαλύτερη επανάσταση. Ο κόσμος υποκρίνεται ότι τον ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά ακόμη και όταν αυτή πιάνει όλο το οπτικό του πεδίο, αυτός κλείνει τα μάτια. Το κάνουμε όλοι λίγο ως πολύ αυτό, απλά μερικοί το έχουν κάνει σπόρ.

  http://www.poexania.wordpress.com

 2. thersitis 20/12/2010 στο 1:34 μμ

  ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ.

  ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.
  Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΣΠΙΘΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΣΙΣ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ – ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ .
  Ο ΑΠΛΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΦΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΧΡΙΚΕΣ.
  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ. ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΗ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΝΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙ Ο ΟΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ.
  ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ; ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.
  ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΓΙΑ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΓΙΟΣΑΚΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ;
  ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

  ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ.

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: