Τα νέα της Ημέρας 7-4-2011. Η κατάλυση της Δημοκρατίας στην Πορτογαλία, ο Τρισέ και η Rosa Louise McCauley Parks .


Μια που σήμερα δεν υπάρχουν ειδήσεις στην τηλεόραση (και για τις επόμενες μέρες πρώτα ο Θεός) είπα να γράφω ένα δικό μου δελτίο ειδήσεων.

Είδηση Πρώτη.

Η Πορτογαλία ζήτησε την εισαγωγή της στον μηχανισμό στήριξης (κατά πολλούς χρεοκοπίας) της Ε.Ε*. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση σε πολλούς αναλυτές είναι με πια νομιμοποίηση μια υπηρεσιακή κυβέρνηση (ακόμα και αν έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης) μπορεί και βάζει υποθήκη το μέλλον του λαού της. Ενδιαφέρουσα είναι και η δήλωση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Σόκρατες ότι αφού δεν έγιναν δεκτά τα δρακόντια μέτρα που είχε προτείνει αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την πράξη. Με λίγα λόγια είπε στον λαό του έχεις το δικαίωμα να διαλέξεις πως να πεθάνεις. Κρεμασμένος ή μαχαιρωμένος.

Είδηση Δεύτερη.

Ο κύριος Τρισέ ανακοίνωσε την αύξηση του Euribor.Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ότι ενώ δεν έχει ένα πλάνο για άλλες αυξήσεις θα κάνει την δουλειά του. Δήλωσε ακόμα ότι η Ιαπωνική κρίση θα επηρεάσει και την Ευρώπη. Μετά από την αύξηση των Ευρωπαϊκών επιτοκίων θα αυξηθούν και τα επιτόκια δανεισμού του Ελληνικού κράτους μια που το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο**,***. Φυσικά η Ελληνική κυβέρνηση αποσιωπά ότι μια αύξηση των επιτοκίων της τάξης του 1% σωρευτικά, εξουδετερώνει πλήρως το όφελος των 6 δισ. ευρώ που συνεπάγεται η μείωση του ετοικίου που κέρδισε η χώρα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής μαζί με την επιμήκυνση. Όμως αυτή την περίοδο (μια που η Τζούλια δεν έβγαλε νέο Βίντεο) η μεγαλήτερη απασχόληση του Υπουργείου Οικονομικών είναι να γίνουν νόμιμα τα τυχερά παιχνίδια (για τους φίλους φρουτάκια). Απορίας άξιο είναι γιατί ανάλογα δεν νομιμοποιεί και την Ηρωίνη μια που το κέρδος από ένα 10% ΦΠΑ υπολογίζετε περίπου από 2,5 έως 25 Ευρώ ανά γραμμάριο αν γίνει η αναγωγή από τις τιμές που δίνει η Ετήσια έκθεση του 2005 της ΕΕ****.

Είδηση τρίτη-Ιστορικές αναδρομές.

Η Ρόζα Παρκς (Rosa Louise McCauley Parks, 4 Φεβρουαρίου 1913-24 Οκτωβρίου 2005) ήταν μια έγχρωμη μοδίστρα, που έμελλε να μείνει στην ιστορία όταν, στις 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ που απαιτούσε από τους έγχρωμους πολίτες να κάθονται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και να παραχωρούν τη θέση τους στους λευκούς. Η πράξη αυτή πολιτικής ανυπακοής γέννησε ένα κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στην πόλη αυτή, που άμεσα εκφράστηκε με μποϊκοτάζ των λεωφορείων από τους έγχρωμους επί 381 ημέρες, και βοήθησε έναν από τους διοργανωτές του κινήματος αυτού, ονόματι Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, να ξεκινήσει μια διαδρομή που θα οδηγούσε στην ανάδειξή του σε κεντρική πολιτική φιγούρα στην Αμερική. Για τους λόγους αυτούς, η Ρόζα Παρκς σήμερα αναφέρεται σαν «Μητέρα του σύγχρονου κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων». (πηγή: Wikipedia)

 

Γ.Β

*)http://www.nytimes.com/2011/04/08/business/global/08euro.html?_r=1&partner=rss&emc=rss

**)http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-10-31-22-31-27-2010103129659/ και ***)http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/176463-%CE%97-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%9A%CE%A4-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF

****)http://ar2005.emcdda.europa.eu/el/page080-el.html

Advertisements

5 responses to “Τα νέα της Ημέρας 7-4-2011. Η κατάλυση της Δημοκρατίας στην Πορτογαλία, ο Τρισέ και η Rosa Louise McCauley Parks .

 1. poexania 07/04/2011 στο 11:36 μμ

  Πάντως δεν μπορείς να πεις, εσύ σχολίασες την επικαιρότητα, και εγώ σχολίασα το σχολιασμό της. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν άψογο, εξαιρετικός συνδιασμός:)

  http://www.poexania.wordpress.com

 2. poexania 07/04/2011 στο 11:34 μμ

  «Η Ρόζα Παρκς (Rosa Louise McCauley Parks, 4 Φεβρουαρίου 1913-24 Οκτωβρίου 2005) ήταν μια έγχρωμη μοδίστρα, που έμελλε να μείνει στην ιστορία όταν, στις 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ που απαιτούσε από τους έγχρωμους πολίτες να κάθονται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και να παραχωρούν τη θέση τους στους λευκούς. Η πράξη αυτή πολιτικής ανυπακοής γέννησε ένα κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στην πόλη αυτή, που άμεσα εκφράστηκε με μποϊκοτάζ των λεωφορείων από τους έγχρωμους επί 381 ημέρες, και βοήθησε έναν από τους διοργανωτές του κινήματος αυτού, ονόματι Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, να ξεκινήσει μια διαδρομή που θα οδηγούσε στην ανάδειξή του σε κεντρική πολιτική φιγούρα στην Αμερική. Για τους λόγους αυτούς, η Ρόζα Παρκς σήμερα αναφέρεται σαν “Μητέρα του σύγχρονου κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων”. »

  Εδω με τις τιμές που έχουν φτάσει τα εισητήρια, δεν κάνουν οι επιβάτες μποικοτάζ στα μέσα μεταφοράς, αλλά τα μέσα μεταφοράς κάνουν μποικοτάζ στους επιβάτες…

  …τι τα θες τι τα γυρεύεις…;

 3. poexania 07/04/2011 στο 11:32 μμ

  «η Ελληνική κυβέρνηση αποσιωπά ότι μια αύξηση των επιτοκίων της τάξης του 1% σωρευτικά, εξουδετερώνει πλήρως το όφελος των 6 δισ. ευρώ που συνεπάγεται η μείωση του ετοικίου που κέρδισε η χώρα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής μαζί με την επιμήκυνση. Όμως αυτή την περίοδο (μια που η Τζούλια δεν έβγαλε νέο Βίντεο) η μεγαλήτερη απασχόληση του Υπουργείου Οικονομικών είναι να γίνουν νόμιμα τα τυχερά παιχνίδια (για τους φίλους φρουτάκια). Απορίας άξιο είναι γιατί ανάλογα δεν νομιμοποιεί και την Ηρωίνη μια που το κέρδος από ένα 10% ΦΠΑ υπολογίζετε περίπου από 2,5 έως 25 Ευρώ ανά γραμμάριο αν γίνει η αναγωγή από τις τιμές που δίνει η Ετήσια έκθεση του 2005 της ΕΕ****»

  Έλα μωρέ, τι είναι το 1/100, 100 πόντους πεος θα φάμε, στο 101 θα κολήσουμε, μη γίνεσαι μη μου άπτου. Όσο για τα ναρκωτικά και τον τζόγο, άκουσα ότι το επόμενο τραγούδι που θα στείλουμε στην Eurovision θα είναι το «πινω κόκα και παίζω ποκα», αλλιώς δεν εξηγείται άλλωστε αυτή η απάθεια των ελλήνων.

 4. poexania 07/04/2011 στο 11:29 μμ

  «Η Πορτογαλία ζήτησε την εισαγωγή της στον μηχανισμό στήριξης (κατά πολλούς χρεοκοπίας) της Ε.Ε*. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση σε πολλούς αναλυτές είναι με πια νομιμοποίηση μια υπηρεσιακή κυβέρνηση (ακόμα και αν έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης) μπορεί και βάζει υποθήκη το μέλλον του λαού της. Ενδιαφέρουσα είναι και η δήλωση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Σόκρατες ότι αφού δεν έγιναν δεκτά τα δρακόντια μέτρα που είχε προτείνει αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την πράξη. Με λίγα λόγια είπε στον λαό του έχεις το δικαίωμα να διαλέξεις πως να πεθάνεις. Κρεμασμένος ή μαχαιρωμένος.»

  Οι ελευθερία επιλογών που σου παρέχεται μέσω της κοινοβουλευτικοκαπιταλιστικής ¨δημοκρατίας¨, είναι μεγαλειώδης και όλοι έχουν να το λένε.

 5. poexania 07/04/2011 στο 6:26 μμ

  Αντε επιτέλους ενα άρθρο γιατί σου την έχει δώσει τελευταία με τις αγροτικές συμβουλές, θα το διαβάσω όταν σχολάσω γιατί τώρα ανέβηκα μισό λεπτό σπιτι για να πάρω το κινητό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: