Τα νέα της ημέρας 9-04-2011. Μαύρη τρύπα 40 εκατομμυρίων στερλινών στο Αγγλικό ΕΣΥ, αναστέλλουν τη λειτουργία τους Αρεταίειο & Αιγινήτειο και η πορεία του Βασίλη Καΐλα στον Ελληνικό κινηματογράφο.


Για άλλη μια μέρα οι ειδήσεις και σχολιασμός.

Είδηση πρώτη.

Χρέος 40 εκατομμυρίων στερλινών που η Telegraph το αναφέρει ως “unidentified gap of £40m”* θα παρουσιάζει τα έτη 2011-2012 μεγάλο νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας. Ενδιαφέρουσα είναι και η σύγκριση με την Ελληνική πραγματικότητα όπου η εταιρία Roche**,*** μόνο ανακοίνωσε ότι τα Δημόσια νοσοκομία της χρωστάνε 167 εκ. Ευρώ. Για αυτό τον λόγο έχει προχωρήσει και στην διακοπή (κατά το δελτίο τύπου της) παράδοσης των φαρμάκων της σε όσα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα τιμολόγια για φάρμακα που παραδόθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και μετά. Η συγκεκριμένη εταιρία δεν παράγει μόνο φάρμακα αλλά είναι ένας σημαντικός παραγωγός εργαστηριακών τεχνολογιών. Δεν μπορεί να μην υπογραμμιστεί το γεγονός ότι όταν για την Μάχη της Κερατέα, την Λιβύη και τις διάφορες φοροαπαλλαγές σε ημετέρους (και μη) το Ελληνικό κράτος χαρίζει ανάλογα ποσά κανείς από τους συμπολιτευόμενους βουλευτές δεν θέτει δημόσια θέμα κακής διαχείρισης. Πιθανά θα συμφωνούν ότι πρώτα έχουν δίκιο οι εργολάβοι, μετά οι ξένοι και στο τέλος ο Έλληνας ασθενής που θα αγοράσει το φάρμακο από την τσέπη του. Ευχαριστούμε κύριοι σοσιαλιστές!

Είδηση δεύτερη.

Δύο μεγάλα ιστορικά νοσοκομεία των Αθηνών βάζουν (προσωρινά) λουκέτο. Από το site του Σκαι**** λόγω έλλειψης κονδυλίων η ναυαρχίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής, χώρος που για χρόνια ο στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου κύριος Στεφανής δούλεψε -και για ορισμένους μεγαλούργησε- είναι υπό διάλυση. Η πορεία από ιατρικούς κύκλους ήταν προδιαγεγραμμένη μια που εδώ και καιρό κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πρακτικά είχαν σταματήσει οι προσλήψεις ειδικευομένων.

Είδηση τρίτη. Σινε-Ιστορία.

Τον Βασιλάκη Καΐλα τον γνωρίσαμε μέσα από τους «πονεμένους» ρόλους του σε παλιές Ελληνικές ταινίες. Το κλάμα όμως που ο γλυκός λουστράκος που τόσο αγαπήσαμε μάλλον στέρεψε. Αλλά ποιος ξεχνά τον Λουστράκο όπου ένα φτωχό και ορφανό παιδί που φιλοδοξεί να σπουδάσει, γυρίζει στους δρόμους και γυαλίζει παπούτσια. Γιατί έτσι πως να το κάνουμε έτσι φτιάχτηκε κάθε πράγμα στην Ελλάδα. Με λίγο κλάμα, λίγη υπερβολή αλλά πάντα με μια αξιοπρέπεια. Αυτή που κάποιοι σύγχρονοι κλαψιάρηδες πολιτικοί Βασιλάκιδες (ας με συγχωρέσει ο κύριος Βασίλης Καΐλας) δεν έχουν.

Γ.Β

 

*)http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8438898/Englands-biggest-hospital-trust-faces-40m-budget-black-hole.html

**)http://www.roche.gr/portal/roche-gr/latestnews?siteUuid=re7251004&paf_gear_id=47900135&pageId=re7555559&synergyaction=show&paf_dm=full&nodeId=1414-0aabed794e7311e09d51b1b53a3419e0&currentPage=0

***)http://www.roche.gr/portal/roche-gr/latestnews?siteUuid=re7251004&paf_gear_id=47900135&pageId=re7555559&synergyaction=show&paf_dm=full&nodeId=1414-7f2fd4b94bcb11e09d51b1b53a3419e0&currentPage=0

****)http://www.skai.gr/news/greece/article/166798/anastelloun-ti-leitourgia-tous-aretaieio-aiginiteio-/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: