Ο Αντωνάκης και ο Τάσσος Παπαδόπουλος.


Στην αυλή αρκετών σπιτιών στην Ελλάδα θα βρούμε κάποιο οπωροφόρο δέντρο. Άλλοτε είναι μανταρινιά, άλλοτε πορτοκαλιά και άλλοτε λεμονιά. Έτσι είναι φτιαγμένος και αυτός ο τόπος. Έχει βγάλει από πραγματικούς, καλούς πολιτικούς μέχρι και δοσίλογους. Το χωράφι πάντως είναι πάντα το ίδιο και έχει το όνομα Ελλάδα.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπός που αν και μέλος του ΔΥΚΟ ύψωσε το φωνή του ενάντια σε ένα σχέδιο που και ο σημερινός πρωθυπουργός το έβλεπε με καλό μάτι. Για του στραβού το δίκιο αυτός (Γ.Π) και ο Μητσοτάκης (κάτι σαν το μνημόνιο δηλαδή). Στο site του ΔΥΚΟ υπάρχει όμως και ένα λαβράκι.

Το κυπριακό λαβράκι.

Πηγή της πληροφορίας είναι το http://www.diko.org.cy/easyconsole.cfm/id/989 με τίτλο του άρθρου “Ζητούν από την Ελλάδα το αυτονόητο” (!). Οι πληροφορίες είναι οι παρακάτω…

1)Το κλιμάκιο της τρόικας θεωρεί ότι πολλά από τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι συγκεκριμένα και συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.

2)Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε επίσης για την δημιουργία ενός ταμείου, στο οποίο θα εισφέρει αξίες (δημόσια περιουσία) το κράτος και θα αποτελεί μια εγγύηση για τα δάνεια των χωρών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

3)Ο κ. Τρισέ και μια ομάδα χωρών προτείνουν ως λύση της χορήγηση δανείων στην Ελλάδα ύψους 50-60 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών τα δύο επόμενα χρόνια, χωρίς επιμήκυνση.

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι -κατά τους κύπριους του ΔΥΚΟ- μας γύρισαν πίσω το θεόπνευστο πρόγραμμα, μας σπρώχνουν στην μετατροπή όλων των δανείων μας σε ενυπόθηκα (δηλαδή ωμό ξεπούλημα) και ξέρουν τόσο καλά πως δεν θα βγούμε στις αγορές που από τώρα ετοιμάζουν και νέο δάνειο.

Η συναίνεση και άλλα ξωτικά.

Πραγματικά δεν ξέρω, αν ο κύριος Σαμαράς έχει το πολιτικό σθένος να τινάξει τα σχέδια κάποιων στον αέρα. Πραγματικά δεν ξέρω, αν ο “στρατός των προθύμων” θα βρει νέα μέλη που να προβάλουν την λέξη “ευθύνη” ως την θλιβερή φαιά κορωνίδα της πολιτικής τους ζωής. Όμως για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Ότι η πολιτική έχει φτιαχτεί από στιγμές. Και σε αυτές χωρίζει η φύρα από το στάχυ. Έτσι δεν είναι βρε Αντώνη ?

Γ.Β

Υ.Σ (3 ώρες μετά): Οι καιροί είναι πονηροί. Για να αποκτήσει συναίνεση η κυβέρνηση μπορεί να μπει  στο μυαλό κανενός αχαρακτήριστου κάτι ανάλογο με την 11/09. Μεγάλο, τρομακτικό και με αίμα. Ελπίζω να μην γίνει αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε και αυτό στην Ελλαδίτσα.

Advertisements

2 responses to “Ο Αντωνάκης και ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

  1. poexania 18/05/2011 στο 10:24 πμ

    ΚΑλιά είναι το νεο look του blog

  2. poexania 18/05/2011 στο 10:23 πμ

    Μόνο ο λαος μπορεί να πάρει αυτήν την απόφαση, κανένας πολιτικός σχηματισμός απο μόνος του, ούτε το κκε που εγω υποστηρίζω, χωρίς τον λαο και αυτό δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Αλλά ενα λαο ενεργό οργανωμένο, κυρίαρχο, όχι ενα λαο που περιμένει απο τον deus ex machina να τον σώσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: