Αγαπητέ κύριε Παπαδήμο. Απλά θα αποτύχετε.


Στο προεδρικό μέγαρο χθες άλλη μια σελίδα της πολύπαθης χώρας μας γράφτηκε. Είδαμε έτσι τον κύριο Αβραμόπουλο να ορκίζεται δίπλα στο Βενιζέλο και το μουστακοφόρο με τη λαρισαϊκή προφορά κύριο Ροντούλη να λαμβάνει μέρος σε μια κυβέρνηση με “γομάρια”. Όλα αυτά με φώτα, στυλούς Mont Blanc, λάμψη και όμορφες κυρίες ως συνοδούς.

Ένας αστέρας που σβήνει πριν λάμψει.

Προσωπικά τον κύριο Παπαδήμο τον βρίσκω συμπαθή. Ίσως, λόγο των γκρίζων μαλλιών του και το μεσοαστικό του στυλ. Ίσως, γιατί “έδωσε στεγνά” τον Παπανδρέου λέγοντας ότι ποτέ δεν έβαλε όρους για να γίνει πρωθυπουργός, διαψεύδοντας τον. Ίσως, γιατί ξέρει να μιλά καλύτερα ελληνικά από τον προκάτοχο του. Όμως, με 60 υπουργούς, χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό (μια που κανείς δεν τον ψήφισε) και πάνω απ’ όλα υπηρετώντας το υπάρχων πολιτικό-οικονομικό σύστημα, θα γίνει σταδιακά άλλος ένας φαύλος. Και δυστυχώς (για αυτόν και για εμάς) θα πάρει τόσο σκληρά μέτρα που κανένα κόμμα μόνο του δεν θα άντεχε πολιτικά.

Μια μικρή παρένθεση.

Ας μου επιτραπεί μια μικρή προσωπική εξομολόγηση. Ορισμένες φορές όταν γράφω πολιτικά σενάρια για το μέλλον αυτού του τόπου πραγματικά τρομάζω στην ιδέα ότι και ο αναγνώστης θα τα θεωρήσει υπερβολές αλλά και ότι αν βγούνε πραγματικά, θα ισοπεδωθεί ο τόπος. Αλλά δυστυχώς συχνά επαληθεύονται ακόμα και οι χειρότερες προβλέψεις, που τακτικά λογοκρίνω.

Το μέλλον μας… και μακάρι να κάνω λάθος.

  • Η κυβέρνηση αυτή θα διαχειριστεί την κατάρρευση της Ιταλίας με όλα τα δραματικά της επακόλουθα.

  • Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα ανέλθουν πιθανά σε ένα 50-60%. Δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο ή εντός ενός χρόνου το πολύ, το πραγματικό εισόδημα μας θα είναι το μισό από ότι είναι σήμερα.

  • Ούτε ένα Πασοκ-ικό χαράτσι δεν θα καταργηθεί ή αν το κάνουν, απλά θα του αλλάξουν το όνομα,

  • Το 2012 η ύφεση θα παραμείνει σε ένα επίπεδο του 6-8% και άλλοι 100.000 συνάνθρωποι μας θα βρεθούν στον δρόμο, με τους ανέργους να φτάνουν το 1,7 εκατομμύρια.

  • Θα κλείσουν (ουσιαστικά) περίπου τα μισά νοσοκομεία προχωρώντας με θρησκευτική ευλάβεια το επαίσχυντο έργο του κυρίου κυρίου Υπουργού. Έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε γρήγορα γρήγορα, κάθε μεγαλογιατρός μπορεί να ασκεί ιατρική  σε όλη την επικράτεια.

  • Ο δημόσιος πλούτος, μέσω ενός ταμείου, θα εκχωρηθεί -αντί πινακίου φακής- σε ξένους. Το παραπάνω σχέδιο προχωρά με γοργούς ρυθμούς σήμερα παρότι δεν το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ των μεγαλό-κάτι.

  • Και τέλος… σε μια δεκαριά χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα διαλυθεί ή θα έχει γίνει πιστός σκύλος του 4ου Ράιχ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατία όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Και όμως υπάρχει φως.

Παρά το γεγονός ότι βαδίζουμε γοργά σε μια φεουδαρχική κοινωνία, το νερό δεν γυρνά πίσω. Ίσως για πολλά χρόνια οι λίγοι θα κυβερνούν ένα πεινασμένο και εξαθλιωμένο λαό αλλά -αργά η γρήγορα- θεωρώ ότι ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει το ουσιαστικό πρόβλημα αυτού του τόπου. Η μελλοντική γενιά θα δει ότι αν δεν αντικατασταθεί το “εγώ” με το “εμείς”, το “ατομικό συμφέρον” με την “ομαδική προσπάθεια” και την “ανθρωποφαγία” με τον “αλληλέγγυο ανθρωπισμό” άλλος ένας Παπαδήμος θα μας “σώσει” (ο θεός να το κάνει) στο εγγύς μέλλον. Και τότε… θα δούμε.

Γ.Β

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: