Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί σε μια ανισοσκελή πατρίδα.


Μετά που μάθαμε ότι με γοργούς ρυθμούς τα σκουπίδια της Αττικής θα δοθούν σε ιδιώτες (μάντεψε ποιος μεγάλο-κάτι) χωρίς φυσικά μια ανεξάρτητη δημόσια οικονομοτεχνική μελέτη για το προσδοκώμενο όφελος του έργου ή έστω ένα δημοψήφισμα για το θέμα…. ο απόλυτος Μονάρχης προχωρά. Και αν μπορεί να μοιάζει ως υπερβολή η αντιπαραβολή του συμπαθή κυρίου Παπαδήμου με βασιλέα δυστυχώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά.

Ο Βασιλεύς των Ελλήνων το 2011.

Είναι περίπου 40 χρόνια που διώξαμε τον Κωνσταντίνο τον Δεκέμβριο του 1974. O Κωνσταντίνος δε, τον Οκτώβριο του 1966 είχε πει: «Είμαι έτοιμος να αναστείλω μερικά άρθρα του Συντάγματος, αν χρειασθή δηλαδή, αν χρειασθή κατά την γνώμη μου, θα το κάνω για να σώσω την Ελλάδα» [1]

Ανάλογα ο “νέος Βασιλεύς” θεωρεί ότι η απόφαση των αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση και μετέχουν στη σύνθεσή της, αποτελούσε σημαντικό βήμα συνένωσης και συνεννόησης για τη σωτηρία της χώρας.[2]. Και οι δύο άνδρες έτσι έχουν ένα κοινό γνώρισμα . Βάζουν πάνω απ’ όλα “τη σωτηρία της Πατρίδας”.

Ποια πατρίδα έχουμε τελικά;

Αν και είναι μεγάλη (σε έννοιες) η λέξη πατρίδα εγώ θα αρκεστώ μόνο στο ποια είναι η οικονομία αυτού του τόπου.

  • Αν πάρουμε το πρόβειο γάλα λόγου χάρη [3], οι εισαγωγές πρόβειου γάλακτος αυξήθηκαν, περίπου, κατά 2.000.000 kg το 2010. Δηλαδή σε μια χώρα με παραδοσιακή κτηνοτροφία προβάτων εισάγουμε γάλα! Δεν μιλάμε για αγελαδινό γάλα που θέλει μεγάλα λιβάδια αλλά για πρόβατα.

  • Πάντα το 2010, εισαγάγαµε 10,8 εκατ. κιλά φακές, κυρίως από τον Καναδά και τις ΗΠΑ[4].

  • Το 90% της ελληνικής καλλιέργειας πατάτας βασίζεται σε εισαγόμενο πατατόσπορο[5].

  • Ελαιόλαδο Γερμανίας, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας ! [6]

  • Οι εισαγωγές κρασιού το 2007 ανήλθαν σε 238,46 χιλ. hl, αξίας €32,33 εκ [7]

Αυτά τα λίγα στοιχεία θεωρώ ότι καταστούν σαφές γιατί ένα σκληρό νόμισμα όπως το Ευρώ έκανε την ελληνική αγροτική παραγωγή να πεθάνει. Και αυτά τα στοιχεία δυστυχώς λένε και κάτι ακόμα. Όσο είμαστε στο Ευρώ τόσο δεν θα μπορούμε να επενδύσουμε σε με εγχώρια αγροτική παραγωγή γιατί απλά δεν θα έχει κέρδος.

Αντί επιλόγου.

Τα μέσα μαζικής προπαγάνδας των Αθηνών ποτέ δεν μιλούν για αυτά τα στοιχεία. Το μόνο που παρουσιάζουν είναι η “αξία” του Ευρώ. Αλλά το ερώτημα είναι αξία για ποιόν; Μήπως για τους εύπορους που αγοράζουν φτηνά τα Rolex τους ή για τους μιζαδόρους που κατακλέβουν τον δημόσιο πλούτο; Μήπως…

Γ.Β

Y.Σ: Ουράνιο υπάρχει…

Υ.Σ2: Τα φάρμακα αν βγούμε από το Ευρώ δεν είναι το θέμα. Γιατί στο μεγαλύτερο μέρος από τα βασικά φάρμακα έχουν λήξει οι πατέντες και μπορούμε να τα παράγουμε. Ο στρατός το κάνει για ορισμένα από αυτά.

1)http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%84_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82 )

2) Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου. Site της Βουλής.

3)http://www.meatplace.gr/site/eidiseis__8emata/para8uro_sta_trofima/ektos_elegxou_oi_eisagoges_probeiou_galaktos.html

4)http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4635229

5)http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_03/02/2009_265933

6)http://www.skai.gr/news/greece/article/179415/eisagogi-elaioladou-apo-ti-germania/

7)http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CE4QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.hellastat.com%2Fresources%2FiMentor_wine.pdf&ei=w03mTqiMNoz0-gaVoL2kDQ&usg=AFQjCNGwJ7WMCo12H7jdACHC4kJpbZ9jvg

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: