Μνημόνιο ή αλλαγή; Η μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ.


Μετά την ήττα όλων αυτών που με την βοήθεια των ΜΜΕ εδώ και (τουλάχιστο) 2 χρόνια κακοποιούσαν τον Ελληνικό λαό μια νέα μέρα ανέτειλε στις 7-05. Γιατί για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ο κόσμος σήκωσε το κεφάλι και είπε…”Φτάνει”. Όσες αναλύσεις και να κάνουν τα κανάλια των εργολάβων και των εφοπλιστών, όση λάσπη και να έριξαν σε κάθε ανθρωπιστική ιδέα που έβαζε το άτομο πάνω από το χρήμα και όση πλύση εγκεφάλου συστηματικά και να κάνουν, ο λαός μίλησε.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Η μαύρη προπαγάνδα έχει αρχίσει. Αν δει κάποιος την δήλωση-απομαγνητοφώνηση της δήλωσης Στρατούλη για τις τράπεζες [1] θα δει ότι λέει χαρακτηριστικά “Μέχρι σήμερα τα χρήματα των τραπεζών και οι καταθέσεις των πολιτών χρησιμοποιούνταν για να αυξήσουν τα κέρδη των μετόχων τους– τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνονται για ρευστότητα στην αγορά, για δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί;” Αυτό εμφανίστηκε σε κάποια ΜΜΕ [2], [3] με τίτλους περί δέσμευσης των καταθέσεων των ιδιωτών. Η Γκεμπελική ρήση ρίξε λάσπη και κάπου θα κάτσει στην άριστη εφαρμογή της. Φυσικά ξέχασαν να πουν ότι το κράτος όχι μόνο δεν οφείλει να αποζημιώσει τους μικροκαταθέτες αλλά ούτε καν υποχρεούται να παράσχει εγγυήσεις, προκειμένου αυτό να διευκολυνθεί στην τήρηση των νομίμων υποχρεώσεών των τραπεζών[4].

Ας πάμε όμως και κάτι άλλο. Στην Ιταλική εφημερίδα Il sole24ore [5] με τίτλο “La Grecia annulla acquisto 4 aerei Alenia ma non quelli tedeschi e francesi” [μετάφραση: Η Ελλάδα ακυρώνει την αγορά 4 αεροπλάνων της Alenia αλλά όχι των γερμανικών.και γαλλικών]. Το άρθρο λέει χαρακτηριστικά ότι το ΚΥΣΕΑ ακύρωσε την αγορά 4 C-27 στις 28 Απριλίου 2012 όμως για 6 φρεγάτες και 15 ελικόπτερα δώσαμε στους Γάλλους 4 Δις ευρώ! Ανάλογα και στην Γερμανία δώσαμε τον οβολό μας μετά από την εξαίρεση από τις περικοπές, Μέρκελ γαρ.

Η μνήμη όμως τελικά κάνει αρκετά σκέρτσα στα Ελληνικά ΜΜΕ. Ας δούμε τα μέτρα [6] του Ιουνίου που η συμμαχία ΝΔ-Πασοκ είχε ετοιμάσει για την “εξοικονόμηση” δαπανών ύψους 11,7 δισ. ευρώ, τη διετία 2013-14. Χαρακτηριστικά είναι η απόλυση 150.000 ατόμων από το δημόσιο, θα διαλύσουν τα επιδόματα και θα αποτελειώσουν την υγεία. [Σημ.: Παρακαλώ διαβάστε το pdf αρχείο που υπάρχει στο site].

Αντί επιλόγου.

Οι επόμενες μέρες θα είναι γεμάτες από πιέσεις, εκβιασμούς και ψέματα. Το πολιτικό σκηνικό θα οδηγηθεί στα άκρα από το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα ότι τα κέντρα εξουσίας των τελευταίων 30 ετών δεν θα θιγούν. Αυτό είναι το κύριο ζητούμενο και όχι η ευμάρεια του λαού. Ετοιμαστείτε λοιπόν…

Γ.Β

Υ.Σ: Αν έπρεπε να δώσω μια συμβουλή στον αναγνώστη θα του έλεγα να σταματήσει να βλέπει ειδήσεις από τα 3 μεγάλα κανάλια των Αθηνών. Υπάρχει το Internet και εναλλακτικά ραδιόφωνα και ένα-δυο μικροί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ακόμα και αν είναι “βαμμένα” πολιτικά είναι καλύτερα από την μαύρη προπαγάνδα των εργολάβων και των εφοπλιστών.

Παραπομπές:

1)http://www.syriza.gr/δήλωση

2)http://www.express.gr/news/politics/599195oz_20120509599195.php3

3)http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=195807

4)http://epamsyrou.wordpress.com/2012/04/10/%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA/

5)http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2012-04-27/grecia-annulla-acquisto-aerei-145616.shtml

6)http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=144379&catID=1

Advertisements

One response to “Μνημόνιο ή αλλαγή; Η μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ.

  1. Pingback: Μνημόνιο ή αλλαγή; Η μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ. | αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: