Πώς να μην λες τίποτα (Η πρόταση μομφής).


Ακούγοντας τους Σαμαρο-Βενιζέλους και τον Τσίπρα (και άλλους) είναι εντυπωσιακό πόσο κενός είναι ο λόγος τους. Φυσικά είναι ο Βενιζέλος  και η άσκοπη φλυαρία του έχουν την πρωτοκαθεδρία (ενδιαφέρουσα είναι η πρόκληση/πρόσκληση για «μονομαχία») αλλά και οι άλλοι δεν πήγαν πίσω.

Θεωρητικά θα έπρεπε να μιλούν για τα πεπραγμένα (οι κυβερνητικοί) και από την άλλη να «γκρεμίζουν» (η αντιπολίτευση). Προσωπικά όμως, μόνο γενικόλογα και ευχολόγια άκουσα. Μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά αυτός ήταν ο μέσος όρος της αστικής μας βουλής.

Γράφουν οι ψυχίατροι… (Για τις διαταραχές της δομής της σκέψης, των ψυχώσεων )[1]

 «Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν διαταραχές που εκφράζουν αποδιοργάνωση, όπως η κατ’ εφαπτομένη σκέψη, ο εκτροχιασμός της σκέψης, η χάλαση του συνειρμού έως ασυναρτησία, ο σχοινοτενής λόγος, οι νεολογισμοί, ο περιφερικός λόγος και διαταραχές που εκφράζουν απώλεια γνωσιακών ικανοτήτων (αρνητικά συμπτώματα) όπως πτωχεία της σκέψης, πτωχεία του λόγου, διαταραχή της συγκέντρωσης, αδυναμία αφαιρετικής σκέψης.»

Camden_NJ_poverty

Ότι και να κάνουν…

Η πραγματική οικονομία (αυτή που αφορά τον λαό) πεθαίνει. Η ανεργία είναι στο 30% και η αγορά παραμένει δέσμια στις πολυεθνικές όπως η Nestle[2], η P&G[3], η Unilever[4], η Modelez [5]. Και για το διαπιστώσει ο αναγνώστης από μόνος του ας ρίξει μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας του. Εκεί θα δει την «πραγματική Βουλή» που δεν είναι Ελληνική αλλά μεταλλαγμένο κουφάρι πολυεθνικών που πουλούν ακριβά. Αν φυσικά βρει κάτι μέσα…

Γ.Β

Παραπομπές:

1)Διπλωματική εργασία του Πανεπιστημίου Πατρών.  http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=30&cad=rja&ved=0CHQQFjAJOBQ&url=http%3A%2F%2Fnemertes.lis.upatras.gr%2Fjspui%2Fbitstream%2F10889%2F2016%2F1%2FNimertis_Moukas.pdf&ei=ewCAUsncM8av0QWPz4G4Dw&usg=AFQjCNHTZd69V4HVleAW59qvnJDybr6h5g&sig2=or4dLFdpOEi75peU3i13qw

2) http://www.nestle.gr/

3) http://www.pg.com/en_US/index.shtml

4) http://www.unilever.com/

5)http://www.mondelezinternational.gr/about-us/mondelez%20greece

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: