Λίγο πριν τις εκλογές η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια!


Μια που ένας πρώην υπάλληλος “Tου” εργολάβου -που άγνωστο γιατί έχει αναλάβει πληθώρα δημόσιων έργων σε αυτόν τον τόπο- αποφάσισε να κατέβει στην πολιτική, ας σπαταλήσουμε μαζί λίγο χρόνο για την ανάλυση της σημερινής Ελληνικής πολιτικής κατάστασης.
Καταρχήν δεν είναι αλήθεια ότι ο κύριος Θωδοράκης δεν έχει πολιτικό στίγμα. Είναι μια αμιγώς αστική φιλό-ευρωπαϊκή πολιτική πρόταση, που ζητά να λάβει λευκή επιταγή για να  “δει” τι θα κάνει μετά και -πάνω από όλα- δεν είναι ούτε Μπογιόπουλος, ούτε Κανέλη, ούτε Τράγκας, ούτε Κουίκ. Ένας  μετριοπαθής δημοσιογράφος είναι, που αν ακολουθήσει την πεπατημένη πολιτικά, θα συνεργαστεί με δυνάμεις που καθορίζουν τον εαυτό τους ως κέντρο (πιθανά με ορισμένα “ορφανά” του ΠΑ.ΣΟ.Κ όπως ο Λοβέρδος, η Κατσέλη) ή όποιον διαλέξει (με λίγη δόση υπερβολής) η βαρονία των Αθηνών που λέει και γνωστός δημοσιογράφος. Όμως μετά την αποτυχία της ΔΗΜΑΡ και της Ελιάς, από “εμπορικής” άποψης καλύπτει  ένα κενό της “πολιτικής αγοράς” που διαφορετικά ή θα ψήφιζε “κάτι ακραίο” για να δηλώσει την δυσαρέσκεια του ή δεν θα πήγαινε καθόλου στις κάλπες για της εκλογές της Ε.Ε. Με λίγα λόγια είναι ένα βολικό ανάχωμα σε ριζοσπαστικές ψήφους…

Το παραπάνω «δημιούργημα» σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη. Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του λαού ούτε που θυμάται πως ξεκίνησε το μνημόνιο, πιστεύει ότι ο Σαμαράς θα του δώσει χρήματα, δεν γνωρίζει πόσα δικαιώματα του έχουν αφαιρέσει και πάνω από όλα δεν προσδοκά να αλλάξει το μέλλον του προς το καλύτερο. Η αγωνία για κάποια εργασία με 300 ευρώ αναλώνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του ενώ έχει αφήσει μεγάλο μέρος της προσπάθειας για κάτι καλύτερο… σε άλλους.

H Ε.Ε και τι είναι δύσκολο να θυμηθείς.

Από το 2009 έως σήμερα έχει χαθεί το 24% του εθνικού ΑΕΠ [1]. Δηλαδή σε μια οικονομία που εισάγει αυτά που την σιτίζουν  [2] -με εμβληματικό παράδειγμα την παραγωγή του βοδινού κρέατος και τα πρόσθημα για τις υπερβάσεις των ασφυκτικών ορίων της ΕΕ-, γίνεται κάθε μέρα φτωχότερη.
Αλλά ας σταθούμε για λίγο στην Ε.Ε και τι μας έχει επιβάλει. Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η Ε.Ε αποφάσισε (Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 1677/88 της Επιτροπής της 15ης Ιουνίου 1988) ότι τα αγγούρια πρέπει να μην έχον κάμψη μεγαλύτερη από 10 mm σε ένα μήκος 10cm αλλά κανείς δεν λέει ότι η ευρωπαϊκή βουλή στις Bruxelles συνεδριάζει μόνο για 25 ημέρες…και μετά τα μαζεύουν και για 5 ημέρες συνεδριάζουν στο Strasbourg με την βοήθεια 8 TIR [4]! Ταυτόχρονα, ενώ το εισαγόμενο Γερμανικό λάδι μπορεί να μοιάζει σαν ανέκδοτο [5] και τα εισαγόμενα λεμόνια αξίας 8.927.484 ευρώ [6] φαντασία, είναι -και αυτά- επακόλουθα της επιλογής μας να είμαστε στην Ε.Ε.. Τέλος, αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι το 0,73% του ΑΕΠ κάθε χώρας πηγαίνει στην ΕΕ, όπως και ένα μέρος του ΦΠΑ και του φόρου στην ζάχαρη [7]. Δηλαδή μεταφράζοντας, το ένα τέταρτο σχεδόν απ’ όσα θα δώσει σε παροχές μέχρι τις εθνικές εκλογές -όποτε γίνουν- ο Σαμαράς στην προσπάθεια του να μην πάρει 10% τόσα, κάθε χρόνο, πάνε στους κυρίους της Ε.Ε. Απορώ πάντως αν έχουμε πληρώσει τις εισφορές μας στην Ε.Ε κανονικά, παρά το γεγονός ότι έχουμε ουσιαστικά χρεοκοπήσει.

Η επόμενη μέρα…

Η κατάσταση στην Ευρώπη μοιάζει σαν πυριτιδαποθήκη. Σαθρές οικονομίες, γεμάτες χρέη, ενεργειακά εξαρτημένες από τρίτους και χωρίς κοινό μελλοντικό σχεδιασμό. Μόνο η Γερμανία ακολουθεί ένα σχέδιο επικράτησης στην Ευρώπη, ίσως ακολουθώντας προσταγές μιας άλλης εποχής, όπου οι Γερμανοί χαιρετούσαν σαν τον Μιχαλολιάκο.
Η Ελλάδα πιθανά απλά θα πειραματιστεί με κομματίδια, ο Σύριζα θα εκφυλιστεί ιδεολογικά (αν δεχθούμε ότι έχει ιδέες) και σε 4-5 χρόνια δυο-τρια κόμματα θα βρεθούν στην εξουσία με τον εθνικό πλούτο να έχει περάσει οριστικά σε ξένα χέρια. Αλλά μέχρι τότε… ας αλλάξουμε πλευρό στον καναπέ, γιατί πιαστήκαμε.

Γ.Β
Πηγές:
1)http://el.wikipedia.org/wiki/oik-ellada
2)http://www.scribd.com/doc/52056293/Η-ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΑΙ-Η-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-ΤΗΣ
3)http://www.tempi.it/fotogallery/tanti-auguri-cetriolo-compie-25-anni-la-direttiva-ue-sulla-curvatura-ortaggio#.UyoZ01ZsxMk
4)http://www.beppegrillo.it/movimento/parlamento/2013/11/sprechi-le-folies-bergere-del-parlamento-europeo.html
5)http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/1_5_ekat_eyrw_gia_eisagwgh_ladiou_apo_th_germania.1359832.html
6)http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&ID=68667
7)http://europa.eu/about-eu/basic-information/money/revenue-income/index_en.htm

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: